Honger Rooney naar doelpunten nog lang niet gestild

Reacties

Engeland plaatste zich zaterdag met een 6-0 overwinning op San Marino al voor het EK, maar desondanks staat er dinsdagavond in de thuiswedstijd tegen Zwitserland nog genoeg op het spel. Wayne Rooney mikt op de groepswinst in Poule E. Op Wembley zijn vijftigste doelpunt maken zou de avond helemaal compleet maken.

Honger Rooney naar doelpunten nog lang niet gestild

Rooney evenaarde twee dagen terug topscorer aller tijden Bobby Charlton met de 49ste treffer van zijn interlandloopbaan. Voor de 29-jarige aanvaller was het alweer zijn zesde EK-kwalificatieduel op rij waarin hij tot scoren kwam. Dinsdag kan de bij Manchester United als diepe spits regelmatig bekritiseerde captain zijn vijftigste maken, maar prioriteit heeft het niet voor de 106-voudige international.

'Natuurlijk zou het mooi zijn om dat te doen in een iconisch stadion als Wembley. Als het morgen lukt zou dat geweldig zijn, maar als het niet lukt zal ik er niet mee zitten. We moeten proberen te winnen en bovenaan de groep te eindigen', zei Rooney tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Zwitserland, dat zich met vijf punten meer dan nummer drie Estland (maar zes punten minder dan Engeland) mogelijk ook al kan plaatsen voor de Europese eindronde als het wint.

Vijftig
Rooney zou zich met zijn jubileumgoal bij andere nog actieve spelers als Robbie Keane (67), Zlatan Ibrahimovic (56) en Cristiano Ronaldo (55) voegen, die eveneens de grens van vijftig doelpunten al zijn gepasseerd. 'Maar hopelijk heb ik tegen de tijd dat ik stop meer doelpunten gemaakt dan vijftig', zei Rooney over het passeren van die magische grens. 'Ik wil door blijven gaan en zo veel mogelijk doelpunten maken als ik kan. Ik heb nog genoeg wedstrijden om dat te doen.'

Zaterdag tegen San Marino kregen internationaal weinig ervaren spelers als John Stones, Jonjo Shelvey en Jamie Vardy een basisplaats. Hodgson kondigde aan zijn elftal op enkele plaatsen te zullen veranderen en had tevens lovende woorden voor Rooney. 'Zijn record spreekt voor zich. En wie weet hoeveel interlands en goals daar nog bijkomen? Maar ik krijg nooit de indruk dat hij alleen maar uit is op het maken van goals. Hij speelt altijd voor het team. Daarom waardeert iedereen hem ook zo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.