Hodgson, Rooney en Kane verguld met doelpuntenregen

Reacties

Het duel met San Marino (0-6) was niet alleen bijzonder vanwege de recordtreffer van Wayne Rooney, maar ook dankzij het eerste doelpunt van dit seizoen van Harry Kane. Bondscoach Roy Hodgson telde na afloop zijn zegeningen.

Hodgson, Rooney en Kane verguld met doelpuntenregen

Tegenover ITV Sport zei de Engelse keuzeheer: 'Ik ben meer dan tevreden dat wij met een ruime marge gewonnen hebben. Een aantal spelers, waaronder Jonjo Shelvey, heeft gesolliciteerd naar een basisplaats voor de interland tegen Zwitserland op dinsdag.'

Mogelijk maakt ook invaller Kane aanspraak op een basisplek. Hij loste na een uur aanvoerder Rooney af en maakte het vijfde doelpunt van de Engelse ploeg, zijn eerste van dit seizoen. 'Er is veel over gezegd dat ik dit seizoen nog niet gescoord had', aldus de Tottenham Hotspur-spits. 'Het is geweldig om weer op het scorebord te staan.'

Rooney
Waarschijnlijk hield Rooney de beste herinneringen over aan het duel met San Marino. Hij maakte namelijk zijn 49ste interlandgoal en evenaarde daarmee Sir Bobby Charlton als topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg. 'Ik ben heel erg trots, maar ik ben bereid al deze doelpunten in te ruilen voor de EK-titel komende zomer', meldde Rooney.

De aanvaller van Manchester United krijgt op Wembley tegen Zwitserland de kans om Charlton definitief af te schudden. 'Ik had graag tegen San Marino zijn record al verbroken, maar het is helemaal fantastisch als dat op Wembley lukt', besloot Rooney.

Engeland heeft zich als eerste land via de kwalificatiereeks geplaatst voor het EK 2016. De eerste zeven pouleduels werden allemaal gewonnen door de ploeg van Hodgson.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.