Ronny bewijst zijn waarde voor Luhukay's Hertha BSC

Het weerzien van de twee promovendi heeft Hertha BSC een regelmatige zege opgeleverd (0-2). Ronny was met twee assists de gevierde man tegen Eintracht Braunschweig.

Dat juist de Braziliaanse aanvaller aan de basis stond van het succes in Braunschweig was opmerkelijk gezien de bescheiden rol die hij dit seizoen speelt bij de Berlijnse formatie. Deze week werden vraagtekens gezet bij de professionaliteit van Ronny die vorig jaar nog een belangrijke bijdrage had geleverd aan de promotie naar de Bundesliga.

Maar tegen Eintracht Braunschweig bewees Ronny zijn waarde op het veld. In de twintigste minuut was hij de aangever voor de openingstreffer van Adrian Ramos, die daarmee een einde maakte aan 207 improductieve minuten van Hertha.

In de tachtigste minuut hielp hij Tolga Cigerci de wedstrijd te beslissen in het nadeel van hekkensluiter Eintracht Braunschweig, dat nu al 370 minuten wacht op een doelpunt in de Bundesliga. Hertha BSC staat op een zeker voor een promovendus keurige zevende plaats.