Ronaldo schiet sterren Real naar Europese Super Cup

Reacties

Real Madrid heeft in navolging van de Champions League ook de Europese Super Cup op zijn naam geschreven. Europa League-winnaar Sevilla was in Cardiff niet opgewassen tegen de sterrenploeg van trainer Carlo Ancelotti (2-0), die met Toni Kroos en James Rodríguez zijn twee belangrijkste zomeraankopen meteen liet starten. Het waren echter niet de middenvelders, maar Cristiano Ronaldo die doorslaggevend was.

Ronaldo schiet sterren Real naar Europese Super Cup

Tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen was Ronaldo weer helemaal de oude. Waar hij op het WK met Portugal overduidelijk niet fit aan de aftrap verscheen, was de 29-jarige Portugees nu weer ouderwets trefzeker. Voor rust was hij er als de kippen bij om een voorzet van Gareth Bale langs Sevilla-sluitpost Beto te tikken, na rust schoot hij op aangeven van Karim Benzema dusdanig hard in dat de Portugese doelman van de Andalusiërs opnieuw het nakijken had.

En dus drukte Ronaldo ook na de komst van Kroos en Rodríguez zijn stempel op de officiële start van de jaargang 2014/15. Het mag eigenlijk geen verbazing wekken. Vorig seizoen was CR7 in officiële wedstrijden voor Real Madrid en Portugal immers nog goed voor 62 doelpunten in 57 wedstrijden, terwijl zijn teller voor De Koninklijke inmiddels op 254 treffers in 247 optredens staat.

Het sterrenteam van Real Madrid dat Sevilla klop gaf. Staand (vanaf links): Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Toni Kroos, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. Gehurkt: Fábio Coentrão, James Rodríguez, Gareth Bale, Dani Carvajal en Luka Modric
Het sterrenteam van Real Madrid dat Sevilla klop gaf. Staand (vanaf links): Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Toni Kroos, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. Gehurkt: Fábio Coentrão, James Rodríguez, Gareth Bale, Dani Carvajal en Luka Modric

Hoewel Ronaldo aan de kant van Real de belangrijkste man was, lieten ook de aanwinsten Kroos en Rodríguez zien niet te misstaan in de miljoenenploeg van Ancelotti. Kroos toonde met afgemeten passes regelmatig aan zich nu al thuis te voelen bij zijn nieuwe werkgever, terwijl Rodríguez in de slotfase bijna meteen een vervolg gaf aan zijn zes treffers op het WK voor Colombia. Beto voorkwam met zijn vuisten dat de volley van de 23-jarige linkspoot doel trof.

Dat Sevilla daar weinig tegenover stelde is gezien de uitgaven van de clubs deze zomer niet verwonderlijk. Waar Real 120 miljoen euro spendeerde aan de komst van Kroos, Rodríguez en Keylor Navas, zag Sevilla met Ivan Rakitic zijn belangrijkste speler naar Barcelona vertrekken. De club van trainer Unai Emery herinvesteerde slechts de helft van de voor de Kroaat ontvangen transfersom van achttien miljoen euro. Sevilla was alleen dicht bij een goal via Daniel Carriço toen Rodríguez klungelig uitverdedigde.

Ook toen Real na de 2-0 van Ronaldo steeds meer gas terugnam, zag Sevilla geen kans nog aan te haken, een kort slotoffensief ten spijt. Daardoor was het voor de mannen van Ancelotti uiteindelijk vrij eenvoudig de twee Europese Super Cup in de historie in de prijzenkast bij te zetten. Twaalf jaar geleden gebeurde dat voor het eerst tegen Feyenoord (3-1). Volgende week kan Real ook de Spaanse Super Cup winnen tijdens dubbele confrontaties met landskampioen Atlético Madrid (19 en 22 augustus).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.