Real Madrid start met alle sterren tegen Sevilla

Reacties

Real Madrid verschijnt met een absoluut sterrenensemble aan de aftrap van de eerste officiële wedstrijd van het seizoen: de strijd om de Europese Super Cup met Europa League-winnaar Sevilla. De winnaar van de Champions League begint dinsdagavond om 20.45 uur met de twee belangrijkste zomeraankopen in de basis.

Real Madrid start met alle sterren tegen Sevilla

Want zowel Toni Kroos als James Rodríguez heeft van Real-trainer Carlo Ancelotti een basisplaats gekregen. De Duitse en Colombiaanse middenvelder maken zodoende hun officiële debuut voor De Koninklijke. Kroos kwam na het WK voor dertig miljoen euro over van Bayern München, AS Monaco ontving voor Rodríguez tachtig miljoen euro.

Omdat Xabi Alonso geschorst is voor de wedstrijd in Cardiff staat Luka Modric naast Kroos en Rodríguez op het middenveld. Voorin staan, zoals vorig seizoen ook al zo vaak het geval was, Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. Iker Casillas verdedigt het doel van de tienvoudige CL-winnaar.

Omdat Dani Carvajal, Sergio Ramos, Pepe en Fábio Coentrão het elftal completeren, zit er voor Keylor Navas, Raphaël Varane, Marcelo, Álvaro Arbeloa, Angel di María, Isco en Asier Illarramendi niet meer in dan een plaats op de bank. Het is kenmerkend voor het luxeprobleem van Ancelotti.

Sevilla kan allerminst bogen op een elftal vol Galácticos. De Andalusiërs raakten met Ivan Rakitic hun belangrijkste speler kwijt aan Barcelona. De Portugese doelman Beto, die in de EL-finale tegen Benfica als penaltykiller tot held van Sevilla uitgroeide, is wel gebleven. Dat geldt ook voor spits Carlos Bacca.

Opstelling Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrão; Kroos, Modric, James; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Opstelling Sevilla: Beto; Coke, Pareja, Fazio, Navarro; Krychowiak, Carriço; Parreu, Suárez, Vitolo; Bacca.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.