Ronaldo: 'Mijn Gouden Bal is voor iedereen'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft de Gouden Bal opgedragen aan iedereen die behoort tot de 'Real Madrid-familie'. Hij maakte voor het vierde seizoen op rij meer dan veertig doelpunten.

Ronaldo: 'Mijn Gouden Bal is voor iedereen'

De Portugese aanvaller won onlangs voor de tweede keer in zijn carrière de Gouden Bal en bij een ceremonie rond de thuiswedstrijd tegen Granada droeg hij de trofee op aan teammanager Agustín Herrerín, die hij vroeg het veld op te komen om op de foto te gaan met de spelers. 'Het was een schitterend moment', beaamde Ronaldo. 'Het was een complete verrassing voor hem, maar het toont dat de Ballon d’Or voor iedereen is. Het team, de fans en de oudgedienden. Voor iedereen in de Real Madrid-famile.'

Bijna bekroonde Ronaldo de voor hem gedenkwaardige avond met een schitterend doelpunt, maar zijn spectaculaire omhaal werd gekeerd door Granada-keeper Roberto. De Portugees baalde daarvan. 'Het was pech dat die omhaal er niet in ging, want de bal ging zo snel dat de doelman kansloos was als hij aan de andere kant van het doel had gestaan. Het was één van de mooiste doelpunten in mijn carrière geweest, maar ik ben gelukkig dat ik later alsnog kon scoren.'

Ongeslagen
Na de openingstreffer van Ronaldo bepaalde Karim Benzema de eindstand op 2-0. Hierdoor bleef de Portugese sterspeler ongeslagen in competitieduels waarin hij scoorde. Van de 98 wedstrijden waarin Ronaldo het doel vond, won Real er 92 en speelde het er zes gelijk.

De Gouden Bal-winnaar bereikte met zijn doelpunt ook een andere mijlpaal. Het was alweer het vierde seizoen op rij, waarin hij in totaal meer dan veertig goals maakte voor club en land.

Doelpuntenproductie Cristiano Ronaldo

Seizoen Aantal doelpunten
2010/11 56
2011/12 69
2012/13 59
2013/14 40



Samenvatting:
Real Madrid-Granada

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.