Ronaldo en Benzema bezorgen Real Madrid koppositie

Real Madrid is na de vijfde zege op rij de nieuwe koploper van de Spaanse competitie. In eigen huis was de ploeg van trainer Carlo Ancelotti een maatje te groot voor Granada: 2-0.

Real Madrid kwam geen moment echt in de problemen tegen Granada. Toch slaagden de Madrilenen er pas in de tweede helft in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Namens Madrid opende Cristiano Ronaldo de score. Voor de Portugees alweer zijn 22ste doelpunt van dit seizoen.

De ruim zeventigduizend aanwezige fans moesten ruim twintig minuten wachten op de volgende treffer. Op aangeven van Marcelo zette de Franse spits de marge op twee en bepaalde hij tevens de eindstand: 2-0. Door de zege op nummer tien Granada is Real Madrid in ieder geval tot zondagmiddag de koploper van Spanje.

De Koninklijke kan zondag ingehaald worden door Barcelona en stadgenoot Atlético Madrid. Barça neemt het in eigen huis op tegen Málaga, terwijl Atlético op bezoek gaat bij Rayo Vallecano. De voorsprong van Real Madrid op de achtervolgers bedraagt twee punten.