Ronaldo koeltjes: 'Record zou vroeg of laat wel komen'

Reacties

Cristiano Ronaldo pakte vrijdag nog maar eens een record, maar de Portugese vedette was daar na afloop redelijk koeltjes onder.

Ronaldo koeltjes: 'Record zou vroeg of laat wel komen'

De 1-0 tegen Armenië, de enige goal van de wedstrijd, betekende voor de aanvaller van Real Madrid de 23ste in EK-verband (zowel eindronde als kwalificatie). 'Maar ik wist dat ik dat record vroeg of laat zou gaan pakken', meldde Ronaldo na afloop van de prestaties, waarmee hij Jon Dahl Tomasson (Denemarken) en Hakan Sükür (Turkije) achter zich liet.

Zeker tegen het verdedigend ingestelde Armenië, zag Ronaldo. 'Zij parkeerden de bus en probeerden vanuit die opvatting te profiteren van onze fouten.' Dat lukte niet, waardoor Portugal er met de overwinning vandoor ging. De Portugezen hebben daardoor zes punten uit drie duels, waarmee ze zich hebben hersteld van de valse start van de EK-kwalificatie: de 1-0 nederlaag, thuis tegen Albanië.

Ook blikte Ronaldo vooruit naar het bijzondere oefenduel van volgende week tegen Argentinië. Dat wordt niet alleen speciaal omdat Ronaldo en Lionel Messi elkaar daar treffen, maar ook omdat het duel op Old Trafford wordt gespeeld. Ronaldo was daar jarenlang actief als speler van Manchester United. 'Het is maar een oefenduel. Als het een WK-wedstrijd was geweest, dan was het speciaal, maar dit telt eigenlijk niet', vond Ronaldo evenwel. 'Het wordt wel speciaal om op Old Trafford terug te keren', gaf hij toch toe.

Tot slot wilde Ronaldo wel even kort praten over de Gouden Bal, de prijs voor de beste voetballer ter wereld. 'Ik weet wat ik het afgelopen jaar moest doen, en dat heb ik gedaan', is Ronaldo zich bewust van zijn geweldige prestaties. 'Ik heb grote prijzen gewonnen en ook in andere competities records gepakt. Ik maak een goede kans, maar het is geen obsessie voor me.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.