Roma worstelt zich naar punt bij mijlpaal Strootman

AS Roma voorkwam thuis tegen Sassuolo op het allerlaatste moment een nederlaag: 2-2. Daardoor kan Kevin Strootman toch nog enigszins positief terugkijken op zijn rentree in de basis.

Het was Strootmans eerste basisplaats in negen maanden, sinds hij op 9 maart tegen Napoli een ernstige knieblessure opliep. Hij keek al na een kwartier tegen een achterstand aan. Simone Zaza trof doel na een enorme fout van Roma-doelman Morgan de Sanctis. De sluitpost, die deze week zijn contract verlengde, nam te veel tijd bij het wegschieten waardoor Zaza de bal met een tackle in het doel gleed.

Drie minuten later sloeg Zaza nogmaals toe. Deze keer ontsnapte de Italiaanse international aan de buitenspelval, waarna hij de bal hard en hoog in het doel schoot. Kort na rust ging het van kwaad tot erger voor de gastheren, toen Daniele De Rossi met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Kort erna was het duel ook voor Strootman voorbij. Hij werd vervangen door Radja Nainggolan.

Een kwartier voor tijd kwam Roma toch nog terug in de wedstrijd. Sime Vrsaljko van Sassuolo veroorzaakte een strafschop met een handsbal, waarna Adem Ljajic van elf meter trefzeker was. Verder dan dat leek Roma niet te komen, maar in de extra tijd zorgde Ljajic alsnog voor 2-2. Kort erna kwam ook Sassuolo nog met tien man te staan. Vrsaljko kreeg zijn tweede gele prent. Door de late gelijkmaker brengt Roma het gat met Juventus terug naar drie punten. Sassuolo is al negen duels ongeslagen en staat negende.