Fiorentina bezorgt Juventus zeldzaam puntenverlies

Reacties

Het in Italië oppermachtige Juventus heeft in de uitwedstrijd tegen Fiorentina zeldzaam puntenverlies geleden (0-0). De Oude Dame had in de dertien voorgaande duels pas één keer verloren en één keer gelijkgespeeld, maar moet nu vrezen dat nummer twee AS Roma twee punten inloopt.

Fiorentina bezorgt Juventus zeldzaam puntenverlies

Fiorentina besloot vorig seizoen nog als de nummer vier van de Serie A, maar presteert dit seizoen uitermate wisselvallig. De laatste twee duels met Cagliari (0-4) en Hellas Verona (1-2) leverden weliswaar tweemaal drie punten op, maar in de periode daarvoor leed de ploeg van trainer Vincenzo Montella in vijf wedstrijden drie nederlagen.

Dat de huidige achtste plaats niet bij de ambities van Fiorentina past werd vrijdag duidelijk, want La Viola maakte het Juventus uitermate lastig. In een traditiegetrouw harde ontmoeting tussen de clubs uit Turijn en Florence waren de kansen schaars en moest de door blessures uitgedunde defensie van Juventus regelmatig aan de bak. Het kostte Giorgio Chiellini een gele kaart, waardoor de Juve-sterkhouder volgende week tegen Sampdoria ontbreekt.

Gianluigi Buffon hoefde zich pas na 67 minuten voor het eerst te strekken bij een schot van Juan Cuadrado, maar had in het uur daarvoor geconstateerd dat zijn verdedigers enkele keren maar nét op tijd waren om serieus gevaar te voorkomen. Daartegenover stond dat Mario Gómez (op de foto met Paul Pogba) voor rust een kopbal van Juve-spits Fernando Llorente van de lijn haalde bij een corner. Fiorentina-doelman Neto moest in actie te komen bij schoten van Patrice Evra en Leonardo Bonucci.

Om het derde puntenverlies van het seizoen te voorkomen bracht Juventus-trainer Massimiliano Allegri een half uur voor tijd de op de bank begonnen Carlos Tévez in het veld voor Kingsley Coman, maar ook de Argentijnse topscorer van de Serie A speelde weinig meer klaar. Daardoor kan AS Roma zaterdag tegen Sassuolo het gat met de koploper verkleinen tot een punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.