Roma wint Romeinse derby, Juve meldt zich in subtop

De Romeinse derby is ten prooi gevallen aan AS Roma, dat afrekende met Lazio. Juventus heeft zich dankzij een overwinning op Empoli ontworsteld aan de middenmoot.

AS Roma - Lazio 2-0
De Derby della Capitale vond plaats in een merkwaardig decor, want de harde supporterskernen van beide clubs boycotten het duel uit protest tegen de strikte veiligheidsvoorschriften. Bij Lazio zaten Ricardo Kishna en Wesley Hoedt op de bank en ontbrak Stefan de Vrij vanwege een blessure. Hetzelfde gold aan de kant van Roma voor Kevin Strootman.

Roma kwam al in de tiende minuut op voorsprong via een door Edin Dzeko benutte strafschop. Of het een terechte penalty was viel te bezien, want de overtreding van Santiago Gentiletti op Dzeko leek buiten het strafschopgebied plaats te vinden. Lazio kwam niet veel later dicht bij de gelijkmaker, maar de pegel van Felipe Anderson strandde op de lat.

Ruim een kwartier na rust verdubbelde Roma zijn voorsprong. Gervinho maakte de 2-0 na een prachtige dieptepass van Radja Nainggolan. Die voorsprong gaven de Giallorossi niet meer uit handen, waardoor zij met 26 punten uit twaalf duels naar de tweede plaats stijgen. Lazio (achtste) moet pas op de plaats maken en staat met achttien punten in de subtop.

Empoli - Juventus 1-3
Juventus heeft de aansluiting bij de subtop in de Serie A te pakken na een zege op bezoek bij middenmoter Empoli. De Bianconeri stijgen naar de zevende plaats en hebben achttien punten, negen minder dan koploper Internazionale.

Het bezoek aan Toscane startte dramatisch voor Juventus, want veteraan Massimo Maccarone hielp de thuisclub in de negentiende minuut aan de leiding. Juventus stelde nog voor rust orde op zaken. Mario Mandzukic prikte in de 32ste minuut van dichtbij de 1-1 binnen en zes minuten later nam Patrice Evra de 1-2 voor zijn rekening, door raak te koppen na een corner van Juan Cuadrado.

Het bleef vervolgens lang spannend, maar De Oude Dame gooide het duel zes minuten voor het einde in het slot via Paulo Dybala.

Sassuolo - Carpi 1-0
Sassuolo blijft bovenin meedraaien in de Serie A. De Neroverdi wonnen de streekderby van Carpi dankzij een goal van Nicola Sansone in de 28ste minuut. Sassuolo staat door de zege gedeeld vierde, terwijl rivaal Carpi laatste blijft met zes punten.