Roma herstelt zich zonder Strootman van snelle tegenslag

Reacties

AS Roma heeft op bezoek bij Atalanta Bergamo een zwaarbevochten 1-2 overwinning geboekt. Kevin Strootman kwam niet in actie, maar de Giallorossi hebben hem binnenkort heel hard nodig.

Roma herstelt zich zonder Strootman van snelle tegenslag

Tien minuten voor het einde, toen Roma-trainer Rudi Garcia al zijn toegestane wissels al had gebruikt, liep Strootmans (foto) voornaamste concurrent Radja Nainggolan namelijk een voetblessure op. De Belg bracht het duel na een behandeling aan de zijlijn met pijn en moeite tot een goed eind. Het betekent dat Strootman dinsdag in de Champions League tegen CSKA Moskou wel eens hard nodig kan zijn.

Roma sleepte de drie punten in Bergamo met de grootste moeite binnen. De hoofdstedelingen kwamen al na 57 seconden op achterstand, nadat Maxi Móralez de bal via de onderkant van de lat achter Morgan De Sanctis schoot. De bezoekers herstelden zich sterk, want Adem Ljajic zorgde met een geplaatst schot voor 1-1. Vlak voor rust maakte Nainggolan 1-2 met een lage knal.

Na de pauze lag de defensie van Roma zwaar onder vuur. Atalanta was een stuk beter, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de Nerazzurri - die tot vandaag pas vier keer scoorden - weer op. Door de zege komt Roma net als Juventus op 28 punten, maar de Turijners spelen om 20.45 uur nog tegen het Lazio van Stefan de Vrij. Atalanta, dat tien seconden voor het einde met tien man kwam te staan na rood voor invaller Richmond Boakye, blijft zeventiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.