Roma en Milan lossen Juve als koploper af

De nieuwe koploper in de Serie A is AS Roma. De Romeinen profiteerden van het verlies van Juventus, dat ook AC Milan moest laten voorgaan.

AS Roma loste Juventus, dat zaterdag op eigen veld onderuit ging tegen Internazionale, af als koploper. De Romeinen, waar Cristian Chivu terugkeerde in de basis, zetten zonder veel problemen Lecce opzij (3-1). De treffer van Alessandro Mancini werd op slag van rust gevolgd door een doelpunt van John Carew, die als vervanger van de geblesseerde Vincenzo Montella aan de wedstrijd was begonnen. Francesco Tottiu pikt een kwartier voor het einde een doelpuntje mee.

Door de regelmatige overwinning op Modena passeerde ook AC Milan Juventus op de ranglijst. De Milanezen dankten hun 2-0 zege op Modena aan Andrei Sjevstjenko. De Oekraïner nam beide treffers voor zijn rekening en staat inmiddels op een totaal; van twaalf.

Na het onverwachte verlies tegen Empoli herpakte Parma zich. Het ging ten koste van Chievo, dat in Stadio Tardini met 3-1 ten onder ging. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Met de openingstreffer van Domenico Morfeo brak Parma de improductieve reeks van meer dan tweehonderd minuten.

Met de 2-0 overwinning op hekkensluiter Ancona klom Sampdoria naar een zevende plaats. De club uit Genua kende veel problemen met de hechte defensie van Ancona, maar kreeg dankzij doelpunten van Bazzani en Flachi waar het recht op had. Na de 2-0 deed zich er nog een opmerkelijke gebeurtenis voor. Ancona-verdediger Fabio Bilica werd van het veld gestuurd, maar mocht na een discussie met leidsman Cassara zijn plaats op het veld houden. Met in plaats van een rode, een gele kaart op zak.

Zowel Reggina als Bologna kreeg vorige week een stevige nederlaag te verhapstukken. Het herstel kwam met een doelpuntloos gelijkspel, al schieten beide ploegen in de strijd tegen degradatie weinig op met dit resultaat. Perugia-Empoli eindigde met 1-1 eveneens onbeslist.