Roma buigt ondanks glansrol Totti het hoofd bij Torino

AS Roma heeft in de zesde speelronde van de Serie A punten gemorst op bezoek bij Torino. Francesco Totti kon een nederlaag van zijn Roma niet voorkomen: 3-1.

Als het water aan de lippen staat bij Roma krijgt Totti de rol van redder in nood. Zo ook twee dagen voor zijn veertigste verjaardag. Trainer Luciano Spalletti deed direct na rust bij een 1-0 stand in Turijn een beroep op de routinier. In de 55ste minuut mocht Totti aanleggen vanaf de strafschopstip om de spanning terug te brengen. De geboren Romein faalde niet en tekende voor zijn 250ste treffer in de Serie A.

Torino was in de eerste helft al op voorsprong gekomen via Andrea Belotti (foto), die bij de tweede paal raak had gekopt. De van AS Roma gehuurde Iago Falqué had de marge vroeg in de tweede helft op twee gebracht door een strafschop te benutten. Na de aansluitingstreffer deed de bij Roma overbodige Falqué wederom van zich spreken. Keeper Wojciech Szczesny stond aan de grond genageld toen de het van richting veranderde schot van de Spanjaard aan hem voorbijging.

Roma, waar Kevin Strootman negentig minuten speelde, probeerde tevergeefs nog wat aan de achterstand te doen. Het puntenverlies van de Romeinen geeft het Internazionale van Frank de Boer de kans met een zege in de thuiswedstrijd tegen Bologna afstand te nemen van Roma, dat vierde staat met tien punten. Inter heeft hetzelfde puntentotaal. Torino staat met acht punten achtste.