Rol Tannane en Telgenkamp bij Heracles lijkt uitgespeeld

Reacties

Om een dreigende crisis bij Heracles Almelo af te winden, ging trainer John Stegeman vorige week over tot drastische maatregelen. Stegeman zette Ousamma Tannane voor de tweede keer in korte tijd uit de selectie en passeerde doelman Dennis Telgenkamp ten faveure van de ervaren Bram Castro. De rol van het tweetal lijkt uitgespeeld.

Rol Tannane en Telgenkamp bij Heracles lijkt uitgespeeld

Na de 2-0 overwinning op Feyenoord, de eerste in de Eredivisie sinds 7 december, houdt Stegeman voorlopig vast aan de personele maatregelen die hij heeft genomen. Hij laat in het midden of Tannane dit seizoen nog een rol speelt. De twintigjarige aanvaller kende in de eerste competitiehelft een sterke fase met vijf goals en vijf assists. In de afgelopen weken werd Tannane echter twee keer van de training gestuurd, omdat hij zijn emoties niet kan beheersen.

'De club biedt hem een bepaald traject aan om hem te helpen', aldus Stegeman tegen Voetbal International. 'Voorlopig is hij echter buiten de selectie geplaatst. Misschien komt Tannane ergens in de komende weken terug, misschien ook wel nooit meer. Voor mij is hij in ieder geval geen topprioriteit, dat is in de Eredivisie blijven', aldus de coach van Heracles, dat aansluiting behield met ADO Den Haag en Go Ahead Eagles, de nummers veertien en vijftien op de ranglijst.

Castro blijft de komende weken de eerste doelman. 'De ervaring van Bram is een belangrijke factor die ons kan helpen', denkt Stegeman. 'Hij zorgt voor rust in het team. Dennis is een goede keeper, die bezig is aan zijn eerste volledige seizoen in de Eredivisie. Ik ben een trainer die denkt in ontwikkeling. Als we tien punten meer hadden gehad, was het gemakkelijk geweest om Dennis te laten staan. Maar het gaat nu puur om de resultaten en om lijfsbehoud.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.