Rodgers wilde Utrecht-aanwinst bij Liverpool houden

Reacties

FC Utrecht presenteert vanmiddag Kristoffer Peterson als nieuwe aankoop. De negentienjarige Zweedse aanvaller komt over van Liverpool en tekent een contract voor vier seizoenen in de Domstad.

Rodgers wilde Utrecht-aanwinst bij Liverpool houden

Peterson, die zowel rechts als links voorin uit de voeten kan, verliet zijn geboorteland in 2011 om te slagen in Engeland. Vorig seizoen werd hij kortstondig uitgeleend aan Tranmere Rovers, waarna hij dit seizoen in de voorbereiding de kans kreeg bij het eerste elftal. Het talent ging onder meer mee met de trip van het elftal van Brendan Rogers naar de Verenigde Staten en kwam enkele oefenduels in actie.

'We hebben lang gesproken met Liverpool, omdat Brendan Rogers hem bij de selectie wilde houden', aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. 'Door de laatste aankopen van Liverpool kwam er toch een kans om hem aan te trekken. We volgden hem al langere tijd en het is een belangrijk signaal dat we hem met eigen middelen hebben aangetrokken.'

Buitenkans
'Kristoffer zien we als een buitenkans voor FC Utrecht', vervolgt Van Schaik. 'Een talent met een opleiding bij een Europese topclub, die zich snel en makkelijk kan aanpassen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Nederland verrast zal zijn door zijn kwaliteiten.'

De Zweedse jeugdinternational is de negende versterking voor dit seizoen. Eerder legde FC Utrecht al Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Danny Verbeek, Ruud Boymans, Chris Kum, Anouar Kali, Nacer Barazite en Rubio Rubin vast.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.