Antwi bezorgt FC Utrecht zeldzame zege op Feyenoord

Feyenoord heeft zich verslikt in FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen in De Kuip dankzij een doelpunt van de achttienjarige invaller Rodney Antwi: 1-2.

In de eerste helft leek Mitchell Te Vrede opnieuw de held te worden van Feyenoord. Terwijl aankoop Colin Kazim-Richard wegens een gebrek aan wedstrijdritme nog ontbrak in de selectie, was Te Vrede weer in staat te scoren. Met een goed geplaatste kopbal zette hij zijn elftal in de 33ste minuut op voorsprong, na een mooie pass van Jordy Clasie.

Het was alweer de vijfde treffer van Te Vrede dit seizoen. De spits was daarmee goed voor bijna de volledige doelpuntenproductie van Feyenoord (zes treffers). De andere goal was van Elvis Manu die van trainer Fred Rutten tegen Utrecht verassend de voorkeur kreeg boven Jean-Paul Boëtius. Linksback Terence Kongolo werd gespaard en vervangen door Miquel Nelom.

Feyenoord-spits Mitchell Te Vrede maakte in zijn laatste vijf Eredivisieduels telkens een doelpunt, maar dat bleek dit keer niet voldoende voor Feyenoord.

Met de twee nieuwkomers was Feyenoord in de eerste helft dominant. Te Vrede beloonde het veldoverwicht met een treffer, terwijl ook Lex Immers goede mogelijkheden kreeg. Doelman Robbin Ruiter en de paal stonden echter een goal van Immers in de weg. Vlak voor rust kwam Utrecht uit het niets op gelijke hoogte. Ruben Schaken liet zich makkelijk opzij zetten door Tommy Oar, die Nacer Barazite (midden op foto) op maat bediende. De aanvaller rondde beheerst af.

Invaller
Na de hervatting kreeg Feyenoord het steeds lastiger om gaten te vinden in de defensie van Utrecht. Achttien minuten voor tijd namen de bezoekers zelfs brutaal de leiding. Oar stuurde invaller Rodney Antwi in de diepte weg en de achttienjarige aanvaller schoot beheerst binnen. Feyenoord trachtte met een slotoffensief het noodlot nog af te wenden, maar de krachten leken weggevloeid uit het elftal van trainer Fred Rutten.

Het leverde Utrecht een zeldzame overwinning op Feyenoord op. In de voorgaande vijftien Eredivisieduels tussen beide clubs waren de Rotterdammers namelijk ongeslagen gebleven (W10, G5). Dat Utrecht buitenshuis won was eveneens een tijd geleden. Dat gebeurde op 30 november 2013 voor het laatst bij Heracles Almelo (1-2).