Rode kaart voor Boulahrouz in oefenduel Feyenoord

Feyenoord heeft in Dubai een oefenwedstrijd tegen de Oezbeekse club Bunyodkor gelijkgespeeld: 1-1. Khalid Boulahrouz werd van het veld gestuurd tijdens het woensdag ingelaste duel.

Nadat een goal van Karim El Ahmadi was afgekeurd, kwam Feyenoord door een slippertje van Terence Kongolo vlak voor rust op achterstand. Uitgerekend Tonny Vilhena bepaalde na ruim een uur met een afstandsschot de eindstand op 1-1. De middenvelder maakte al eind december bekend vanwege een gebrek aan vertrouwen te willen vertrekken uit De Kuip.

Bij Feyenoord keek Elvis Manu toe. Hij ontbrak de voorbije twee dagen tijdens het trainingskamp ook al tijdens de training vanwege liesklachten.

Khalid Boulahrouz haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij reageerde volgens de arbitrage te agressief op een tackle van een Oezbeekse tegenstander. Overigens incasseerde ook Bunyodkor nog een rode kaart, na een harde overtreding op Anass Achabar. De aanvaller van Feyenoord raakte in de tweede helft, net als Colin Kazim-Richards vóór rust, de paal bij een inzet.

Feyenoord hervat op 18 januari de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

De opstelling van Feyenoord. In de tweede helft zag de formatie er als volgt uit: Mulder; Karsdorp, Boulahrouz, Mathijsen, Woudenberg; Clasie (66’ Dammers), Immers (72' Schuurman), Vilhena; Toornstra (63' Achahbar), Te Vrede, Basaçikoglu.