'Rode' Fernandinho symbool van problemen bij City

Reacties

Pep Guardiola lijkt de spelers van Manchester City maar moeilijk onder controle te kunnen houden. Maandag kreeg Fernandinho al na een half uur een rode kaart in de gewonnen wedstrijd tegen Burnley (2-1), zijn derde van dit seizoen. De manager is zich echter van geen kwaad bewust.

'Rode' Fernandinho symbool van problemen bij City

Fernandinho wacht een schorsing van vier Premier League-duels. Eerder miste hij er al drie na een rode kaart tegen Chelsea (1-3 nederlaag) en kreeg hij in november twee keer geel in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (1-1).

Guardiola trok zich weinig aan van de rode kaart van de Braziliaanse middenvelder en had na afloop van het duel met Burnley vooral aandacht voor een overtreding op zijn eigen keeper, Claudio Bravo. 'Ik moet de regels hier in Engeland nog leren begrijpen. Over heel de wereld is het een overtreding als de keeper in het vijfmetergebied wordt aangevallen, maar hier niet.'

Over de rode kaart reageerde hij kortaf: 'We zijn altijd het team met meer balbezit en krijgen altijd rood.'

In totaal incasseerde Manchester City dit seizoen al zes keer een rode kaart.
In totaal incasseerde Manchester City dit seizoen al zes keer een rode kaart.

In totaal incasseerde City al zes keer een rode kaart. Fernandinho kreeg er drie en ook Sergio Agüero, Nolito en Claudio Bravo werden dit seizoen van het veld gestuurd. Met vier rode kaarten pakte City er dit seizoen meer dan iedere andere Premier League-club.

Agüero werd in het begin van het seizoen ook nog voor geschorst nadat de FA op videobeelden had gezien dat hij een elleboogstoot uitdeelde in de wedstrijd tegen West Ham United.

Saillant is dat City in december vorig jaar nog op de vingers werd getikt door de FA vanwege het niet in de hand houden van de spelers. In de slotfase van het thuisduel met Chelsea sloeg de vlam in de pan en kregen Agüero en Fernandinho een rode kaart. Een week later kreeg zowel City als Chelsea een geldboete.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.