Tiental Man City komt met de schrik vrij tegen Burnley

Reacties

Manchester City heeft bij zijn eerste Premier League-wedstrijd in 2017 met veel moeite afgerekend met Burnley. De ploeg van manager Pep Guardiola maakte met tien man het verschil: 2-1.

Tiental Man City komt met de schrik vrij tegen Burnley

Nog geen 48 uur na de 1-0 nederlaag bij Liverpool kreeg City in eigen huis al de kans om zich te herstellen van de tik. Een thuiswedstrijd tegen Burnley, dat op vreemde bodem in de competitie nog niet won dit seizoen, leek daar de ideale gelegenheid voor. Het was Fernandinho die zijn elftal na een half uur in grote problemen bracht. De Braziliaan zette een tackle op Jóhann Berg Gudmundsson met twee benen in. Scheidsrechter Lee Mason was onverbiddelijk en gaf rood. Het was voor de middenvelder al zijn derde rode kaart in de laatste zes officiële duels.

Guardiola besloot halverwege sterspelers Sergio Agüero en David Silva dan toch maar binnen de lijnen te brengen nadat Burnley de eerste helft schadevrij was doorgekomen. In de 58ste minuut was het uiteindelijk raak voor City. Gaël Clichy kapte naar binnen, schoot raak in de verre hoek en maakte zo zijn eerste Premier League-doelpunt sinds 30 november 2014.

Agüero leek vervolgens de spanning weg te nemen door na de zoveelste redding van Tom Heaton vanuit een uiterst moeilijke hoek raak te schieten. De elfde competitietreffer van de Argentijn was alleen niet de genadeklap voor de promovendus. Ben Mee kopte de bal uit een corner maar net binnen. De doellijntechnologie gaf uitsluitsel: 2-1.

Burnley probeerde het nog wel, maar het slotoffensief was tevergeefs. City trok de voorsprong over de streep en verkleinde de achterstand op koploper Chelsea zo tot zeven punten. City staat derde, Burnley heeft plaats elf in handen.

Liverpool
Het verschil tussen Liverpool en City bedraagt nog maar twee punten. De nummer twee van de ranglijst verspeelde maandagmiddag punten bij Sunderland.

Bekijk hier de stand in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.