Roda JC vreest PSV ondanks stunts van vorig seizoen

Reacties

Roda JC Kerkrade en PSV kunnen zich dinsdagavond (20.00 uur) als laatste club voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi plaatsen. De Eindhovenaren zijn als koploper van de Eredivisie de favoriet voor het uitgestelde bekerduel, maar reizen wel af naar Kerkrade in de wetenschap dat de laatste ontmoetingen niet vlekkeloos verliepen.

Roda JC vreest PSV ondanks stunts van vorig seizoen

Gerekend over de laatste vijf duels zijn de resultaten zelfs volledig in balans. Roda schakelde PSV vorig seizoen nog verrassend uit in de derde ronde door in Eindhoven met 3-1 te winnen. Drie dagen eerder eindigde de Eredivisie-confrontatie in Zuid-Limburg ook al in het voordeel van de huidige nummer twee van de Jupiler League (2-1).

Samen met het 2-2 gelijkspel van maart 2013 zijn het echter de enige keren dat Roda overeind bleef  tegen PSV, dat de laatste ontmoeting van maart vorig jaar met 3-1 won en in 2012 (5-0) en 2011 (7-1) nog veel te sterk was voor Roda. En ook de huidige verhoudingen wijzen massaal op een overwinning van PSV. 'Er is wel wat veranderd in het team van Roda', weet PSV-coach Phillip Cocu.

Vorig seizoen had Phillip Cocu in het Parkstad Limburg Stadion alle reden zich op te winden. Na die 2-1 zege won Roda JC nog maar drie keer. Het betekende degradatie uit de Eredivisie.
Vorig seizoen had Phillip Cocu in het Parkstad Limburg Stadion alle reden zich op te winden. Na die 2-1 zege won Roda JC nog maar drie keer. Het betekende degradatie uit de Eredivisie.

Desondanks is Cocu op zijn hoede voor een stunt, zo laat hij op de clubwebsite weten. 'Roda doet het goed in de Jupiler League, ze hebben nog steeds een behoorlijke ploeg staan. Daarnaast hebben ze ons vorig jaar uit de beker geknikkerd, dus we moet wel scherp zijn en geconcentreerd de wedstrijd spelen. We willen niet tegen een verrassing aanlopen. We hebben de ambitie om heel ver te komen en de beker te winnen.'

Roda begon 2015 met een zeperd tegen RKC Waalwijk. De hekkensluiter van de Jupiler League was vrijdag met 3-0 te sterk. 'Dan wil je wel even achter het behang kruipen', zei Roda-coach René Trost daarover tegen de NOS. Trost vreest daarom wel enigszins voor het treffen met PSV. 'Ik hoop op mooi voetbal, dat er toch wel een bepaalde strijd is. Dat het niet te snel misgaat aan onze kant, dat zou wel wenselijk zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.