Demouge gelooft in onschuld Kargbo: 'Hij was een winnaar'

Reacties

Frank Demouge betwijfelt of er in het seizoen 2009/10 daadwerkelijk sprake is geweest van matchfixing bij Willem II. De 32-jarige aanvaller van Roda JC Kerkrade kan zich ook totaal niet vinden in het beeld dat wordt geschetst van Ibrahim Kargbo, die als hoofdverdachte geldt in de door de Volkskrant aangezwengelde zaak.

Demouge gelooft in onschuld Kargbo: 'Hij was een winnaar'

Volgens een publicatie van afgelopen zaterdag in het dagblad zou Kargbo de spil zijn geweest in een schandaal rond de wedstrijden tegen Ajax (0-4) en Feyenoord (0-1). De inmiddels 32-jarige speler uit Sierre Leone ontkende het hele verhaal zondag zelf al in gesprek met de NOS. Nu is ook Demouge op de bres gesprongen voor zijn voormalige ploeggenoot.

'Ik zag hem als een winnaar, als iemand die vooropging in de strijd. Ik kan het me niet voorstellen, ik geloof nog steeds in zijn onschuld', vertelt Demouge maandag tegen FOX Sports. 'Ik zou niemand in dat team kunnen aanwijzen die er wel iets mee te maken heeft. En als het alleen om Kargbo gaat, dan geloof ik niet dat één speler – een middenvelder – een wedstrijd kan manipuleren.'

Ibrahim Kargbo en Frank Demouge in conclaaf met scheidsrechter Serge Gumienny in het seizoen 2009/10.
Ibrahim Kargbo en Frank Demouge in conclaaf met scheidsrechter Serge Gumienny in het seizoen 2009/10.

Omdat Demouge in de betreffende jaargang zelf ook speler van Willem II was, werden automatisch vraagtekens gezet bij zijn optreden tegen Ajax. 'Ik schiet een bal voorlangs bij 0-0 en maak natuurlijk hands bij 1-0. Maar dat is ook weer typisch Nederlands, dan gaat iedereen alles onder de loep nemen. Ik maak me er niet druk om, ik weet van mezelf dat ik er niets mee te maken heb.'

Dat hij niet zou juichen op het moment dat Maikel Aerts een penalty stopte, is volgens Demouge opgeklopt. 'Volgens mij deed ik naar de scheidsrechter iets van: lekker voor je, het was geen penalty', aldus Demouge, die naar eigen zeggen totaal geen last ondervindt van alle speculatie. Dinsdag speelt de centrumspits met Roda JC Kerkrade in de KNVB-beker tegen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.