Roda JC houdt Van Hyfte twee jaar langer in Kerkrade

Reacties

Tom Van Hyfte verlengt vrijdagmiddag zijn contract met Roda JC Kerkrade tot medio 2018, zo meldt zijn belangenbehartiger Forza Sports Group. De oude verbintenis van de 29-jarige Belg liep aan het einde van dit seizoen af.

Roda JC houdt Van Hyfte twee jaar langer in Kerkrade

Sinds Van Hyfte vorig jaar transfervrij overkwam van MVV Maastricht groeide de linksbenige middenvelder uit tot belangrijke kracht bij Roda. Afgelopen seizoen had hij in de Jupiler League met zes goals en dertien assists al een belangrijk aandeel in de derde plaats. Vooral zijn doelpunt tijdens de verlenging van de play-offs tegen NAC Breda (1-2), dat Roda promotie bezorgde, was cruciaal.

Ook in de Eredivisie heeft Van Hyfte zijn waarde al bewezen door zowel tegen Heracles Almelo (3-1) als De Graafschap (1-0) te scoren. Het levert de vierde plaats op. 'Samen met mijn ploegmaats wil ik onze goede start continueren, maar het behoud veiligstellen blijft onze doelstelling', zegt Van Hyfte. 'Roda wil opnieuw een stabiele club worden in de Eredivisie en daar wil ik graag mijn steentje in bijdragen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.