Roda JC gaat voor vijfde vrijspraak in een jaar tijd

Roda JC gaat in beroep tegen de straf voor Roly Bonevacia. Hij kreeg in de wedstrijd tegen PEC Zwolle (0-0) rood en is nu voor één wedstrijd geschorst. 'Af en toe bekruipt mij een gevoel van: Waarom wij weer? ', baalt algemeen directeur Marcel van den Bunder.

Roda JC gaat voor vijfde vrijspraak in een jaar tijd

Bonevacia werd door scheidsrechter Dennis Higler uit het veld gestuurd nadat hij Darryl Lachman in het strafschopgebied onderuit zou hebben gelopen. 'Maar wij zijn van mening dat er geen sprake was van een overtreding of een doorgebroken speler en dat het dus geen penalty en geen rode kaart was', aldus Van den Bunder. Roda JC gaat dan ook voor vrijspraak.

Het is zeker niet voor het eerst dat Roda JC in beroep gaat tegen een rode kaart. In het afgelopen jaar werden twee rode kaarten van de Limburgers (Bart Biemans en Sanharib Malki) geseponeerd, terwijl Abel Tamata na zijn uitsluiting in maart tegen FC Utrecht in hoger beroep werd vrijgesproken. Frank Demouge, die tegen PEC ook van het veld werd gestuurd, was maandag de vierde speler in een jaar tijd die zijn rode kaart kwijtgescholden zag worden.

Van den Bunder zegt zich met zijn club niet in de slachtofferrol te willen manouvreren. 'Maar af en toe bekruipt mij wel een gevoel van: Waarom wij weer? Er zullen nu vast mensen zijn die ons Calimero-gedrag gaan verwijten, maar moeten we uit angst daarvoor dan niet in beroep gaan?', vraagt hij zich af. Eerder liet trainer Ruud Brood zich ook al in dergelijke bewoordingen uit.

'Vorig jaar zijn we, mede door die rode kaarten, behoorlijk in de problemen gekomen', herinnert Van den Bunder zich het vorige seizoen. 'Je moet er niet aan denken dat je dit seizoen daardoor weer punten gaat verliezen. Tegen PEC Zwolle hadden we zeker een ander resultaat gepakt als we met elf spelers waren blijven staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen