Roda JC en Pluim per direct uit elkaar

Reacties

Wiljan Pluim kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De 26-jarige middenvelder heeft zijn contract met Roda JC Kerkrade in goed overleg laten ontbinden.

Roda JC en Pluim per direct uit elkaar

'Het is voor mij allemaal ook nogal verrassend verlopen', legt Pluim uit aan Voetbal International. 'Voor de winter ging het goed, maar dit jaar ging het steeds slechter. We haalden als ploeg niet het niveau. En ik ook niet.'

'Tussen trainer René Trost en mij verdween het vertrouwen', vervolgt Pluim. 'Hij gaf aan dat ik beter iets anders kon zoeken. Voor mij was op dat moment wel duidelijk dat ik hier geen toekomst had. Toen kwam vooral van mij uit het verzoek het contract te laten ontbinden. Ik kan nu verder en de club ook.'

De geboren Zwollenaar begon zijn loopbaan bij Vitesse, waarna hij in de winterstop van het seizoen 2010/11 werd gehuurd door Roda JC. Die club nam hem na dat seizoen definitief over en verhuurde hem in 2012/13 weer aan PEC Zwolle.

Dit seizoen speelde hij achttien wedstrijden namens Roda JC in de Jupiler League en was daarin goed voor twee doelpunten.

Deze transferperiode werd Pluim in verband gebracht met een transfer naar NAC Breda, Willem II en Inter Baku uit Azerbeidzjan. Die clubs mogen blijven hopen op een handtekening van de middenvelder, want door zijn contract te ontbinden kan hij ook na de transferdeadline aan de slag bij een nieuwe werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.