Roda JC doet goede zaken met overwinning tegen NEC

Roda JC heeft weer wat afstand genomen van de onderste plekken in de Eredivisie. In het eigen Parkstad Limburg Stadion wonnen de Kerkradenaren van NEC (2-1).

Roda JC doet goede zaken met overwinning tegen NEC

Bij NEC had trainer Alex Pastoor een verrassing in zijn basiself opgenomen. Eerste doelman en aanvoerder Gábor Babos werd gepasseerd ten faveure van Khalid Sinouh. Dat de man onder de lat bij NEC zich ten koste van alles wilde bewijzen werd al na enkele seconden op negatieve wijze duidelijk.

Bij een lange bal kwam Sinouh uit, maar bokste de bal half weg. Voor Sanharib was het vervolgens een koud kunstje om al na dertien seconden de openingstreffer te forceren. Daarmee maakte hij het snelste doelpunt van het seizoen tot nu toe. De snelste aller tijden heeft hij niet op zijn naam gezet: Koos Waslander was in 1982 namens NAC al na acht seconden trefzeker.

Na de vroege 1-0 besloten de Limburgers naar achteren te hangen en kreeg NEC een aantal aardige mogelijkheden. Zo waren Søren Rieks en Melvin Platje allebei dichtbij, maar hield doelman Filip Kurto namens Roda JC stand. Na rust werd duidelijk dat Sinouh nog altijd niet overtuigend stond te keepen; nu was het Guus Hupperts die bijna profiteerde van geklungel van de doelman.

Na ruim een uur moest Sinouh voor de tweede keer een treffer incasseren, al kon hij hier weinig aan doen. Een ingestudeerde vrije trap van nieuweling Roly Bonevacia kwam via Rob Wielaert bij Mikolaj Lebedynski terecht, die van dichtbij de 2-0 binnen kopte.

Roda JC doet daarmee goede zaken in de Eredivisie. De vierde overwinning van het seizoen betekent dat de ploeg nu met achttien punten op de vijftiende plek staat. Het verschil met hekkensluiter Willem II is vijf punten. NEC is achtste met 24 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen