Roda JC en NEC bezig aan uiterst wisselvallige reeksen

In de aanloop naar de twaalfde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Roda JC Kerkrade en NEC tegenover elkaar in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC en NEC bezig aan uiterst wisselvallige reeksen

RODA JC KERKRADE - NEC

Roda JC heeft een puike thuisbalans tegen NEC. Van de dertig eerdere ontmoetingen in Kerkrade won de thuisploeg er twintig. Zes keer was er geen winnaar en slechts vier keer nam NEC de punten mee naar Nijmegen.

Roda JC wacht al vier thuiswedstrijden op een zege in de Eredivisie (G3 V1).

De laatste thuiszege van de Kerkradenaren dateert van 6 oktober 2012 (3-0 tegen VVV-Venlo).

Roda JC kwam in drie van zijn laatste zes thuiswedstrijden niet tot scoren.

NEC wist geen van zijn laatste drie uitwedstrijden in winst om te zetten. In de laatste twee uitbeurten kwam het niet tot scoren.

In de laatste acht onderlinge duels tussen beide clubs in Kerkrade vielen slechts twaalf doelpunten: acht van Roda JC en vier van NEC.

Roda JC hield in zijn laatste vier competitieduels twee keer de nul, maar incasseerde in de andere twee duels wel zes treffers.

De Limburgers maakten in die vier duels in totaal acht goals, ondanks het feit dat ze twee keer droog bleven staan. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's