Roda haalt ongekend hard uit tegen zielloos Heracles

Reacties

Heracles Almelo is er niet in geslaagd de derde plek in de Eredivisie te veroveren. De Tukkers liepen op eigen veld in het mes tegen Roda JC Kerkrade (0-5).

Roda haalt ongekend hard uit tegen zielloos Heracles

Roda trad aan met nog maar vier spelers die ook in het gewonnen heenduel (3-1) aan de aftrap verschenen, maar de vele wijzigingen in het elftal van Darije Kalezic waren niet voor niets geweest. Vooral in aanvallend opzicht hebben de Limburgers na de winterstop een enorme impuls gekregen, wat zich in het Polman Stadion dubbel en dwars uitbetaalde.

Toch was ook Heracles zichzelf niet zo vroeg in de middag. Na nederlagen tegen AZ (3-6) en PSV (2-0) leek de Limburgse promovendus geen onoverkomelijke horde voor het elftal van John Stegeman om de derde plaats in elk geval voor een paar uur van AZ over te nemen. Maar al vanaf de aftrap straalden de Tukkers niet uit dat die eer op het spel stond.

Roda was gevaarlijker en werd na een klein halfuur in het zadel geholpen door Heraclied Brahim Darri. De buitenspeler liet zijn tegenstander Georgiy Zhukov na een lange achtervolging op het laatste moment toch lopen, waarna de Kazak op aangeven van Kristoffer Peterson eenvoudig kon binnentikken. De Zweedse aangever, gehuurd van FC Utrecht, bereidde op slag van rust ook de 0-2 voor. Mike van Duinen kreeg de bal keurig in zijn voeten, speelde zich met een vloeiende beweging vrij en liet Bram Castro met een hard schot kansloos.

Wout Weghorst (links) wordt op de huid gezeten door Arjan Swinkels.
Wout Weghorst (links) wordt op de huid gezeten door Arjan Swinkels.

De ploeg van Stegeman, die zowel voor (Darri) als na de tweede tegengoal (Te Wierik op de paal) vanuit de scrimmage nog kansen kreeg op een doelpunt, hoopte na rust op de impulsen van invallers Jaroslav Navratil en Paul Gladon. Maar koud onderweg in de tweede helft duwde Rydell Poepon uit een rebound de derde treffer voor de Limburgers binnen, nadat Van Duinen op aangeven van Ugur Inceman op Castro was gestuit.

Het vuur in het Almelose spel ontbrak om een opleving als in de laatste thuiswedstrijd tegen AZ (van 1-4 naar 3-4) te bewerkstelligen. De kansen aan de overkant waren zelfs veel groter, zo liep Tom Van Hyfte een kennelijk onvoorziene mogelijkheid wat onbeholpen tegen de paal. Die vierde treffer kwam er echter alsnog, waarmee de derde nederlaag voor Heracles wel een heel grote werd. Poepon zorgde na doorkoppen van Arjan Swinkels uit een corner voor 0-4 en de gouden wissel Maecky Ngombo zorgde met een schuiver zelfs nog voor het elfde tegendoelpunt in de laatste twee thuisduels van de Almeloërs.

Roda pakt intussen ook gouden punten in de strijd tegen degradatie. De Limburgers zagen ook hun concurrenten al winnen, dus het was ze geraden om ook in de vierde uitwedstrijd van dit kalenderjaar ongeslagen te blijven. En over dat vreemdelingenlegioen klaagt helemaal niemand meer als er net zo attractief gevoetbald wordt, want door deze uitschieter van Roda (veertiende) zijn Excelsior en SC Cambuur nu de minst productieve ploegen in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.