Ngombo bij Roda in de voetsporen van Ogechukwu

Reacties

● Heracles verloor de eerste twee thuiswedstrijden tegen Roda JC in de Eredivisie, maar bleef ongeslagen in de laatste acht ontmoetingen (W6, G2).

Ngombo bij Roda in de voetsporen van Ogechukwu

● Heracles won de laatste zes thuisduels met Roda JC in de competitie, de beste thuisreeks ooit voor de club tegen een specifieke opponent in de Eredivisie.

● In elf van de laatste twaalf Eredivisie-duels tussen Heracles en Roda JC kwamen beide ploegen tot scoren (thuis & uit).

● Roda JC staat op 49 Eredivisie-doelpunten tegen Heracles Almelo; Cambuur is de enige huidige Eredivisie-ploeg waartegen de Limburgers minder doelpunten maakten.

● Heracles verloor dit seizoen drie van de eerste twaalf competitieduels (W8, G1), maar won slechts drie van de laatste twaalf Eredivisie-wedstrijden (G4, V5).

● Geen team scoorde dit Eredivisie-seizoen in meer thuiswedstrijden twee of meer keer dan Heracles (9 keer, gelijk met Ajax en PSV).

● Heracles heeft al meer punten (38) dan de ploeg in 2013/14 (37) en 2014/15 (37) behaalde en kan tegen Roda JC de totalen van 2011/12 (40) en 2012/13 (38) overtreffen.

Maecky Ngombo scoorde al drie keer als invaller bij Roda JC Kerkrade.
Maecky Ngombo scoorde al drie keer als invaller bij Roda JC Kerkrade.

● De seizoensopener van Roda JC tegen Heracles (3-1 zege) bleek tot dusver de enige Eredivisie-wedstrijd dit seizoen waarin de Limburgers vaker dan twee keer scoorden.

● Roda JC verloor dit seizoen slechts twee van de acht Eredivisie-duels met de huidige top vijf (W3, G3 – Ajax, AZ, Heracles, PSV en FC Utrecht).

● Maecky Ngombo is de eerste Roda JC-speler met drie Eredivisie-goals als invaller in één seizoen sinds Sekou Cissé in 2004/05; de laatste met meer was Wilson Ogechukwu Ajah (7 in 1991/92, het clubrecord).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.