Roda door het oog van de naald bij cupfighter Lienden

Roda JC Kerkrade heeft zich ternauwernood geplaatst voor de laatste zestien in het bekertoernooi. Topklasser FC Lienden kon op eigen veld het duel na strafschoppen beslissen, maar Guillano Grot miste dat buitenkansje.

Voor rust gebeurde er niet veel, totdat Richmond Boakye ineens een uitgelezen kans kreeg om Roda op voorsprong te zetten. Zijn inzet belandde echter op de onderkant van de lat, waarna het lang duurde voordat er alsnog treffers vielen. Uitgerekend Leon Broekhof, op een blauwe maandag nog actief bij Roda, krulde met zijn linker een vrije trap binnen.

Tom Van Hyfte (foto) beantwoordde die late tegengoal echter vrijwel direct (1-1), waardoor de Limburgers er nog verlengingen uitsleepten. Daarin werd niet gescoord, waarna het bij het penaltyschieten alsnog leek mis te gaan voor de ploeg van Darije Kalezic. Daniel de Silva miste, maar bij 4-4 verzuimde ex-prof Grot (onder andere NEC en Excelsior) de winnende te maken voor het elftal van trainer Hans van de Haar.

De strafschoppenreeks ging verder, waarin uiteindelijk Christiaan Hussen namens de thuisclub miste. Overwinningen op Vitesse (2008) en FC Volendam (dit seizoen) krijgen dus niet een vervolg na deze elfmetertrappen (5-6).