Robuuste Demouge pleegt wekelijks roofbouw op zichzelf

Frank Demouge (31) is cultheld en goalgetter van beroep, maar moet dit bijna wekelijks bekopen met pijn. Desalniettemin kan Roda JC Kerkrade altijd rekenen op de robuuste aanvaller.

Robuuste Demouge pleegt wekelijks roofbouw op zichzelf

'Ik vecht me kapot, kan daarna vaak nauwelijks naar m'n auto lopen. Dan voel ik me een kooivechter na een hevig gevecht', aldus Demouge in de nieuwe Voetbal International. 'Ik weet heus wel dat ik met mijn manier van voetballen het niet tot mijn 36ste vol zal houden.'

'Ik pleeg elke week roofbouw op mijn lichaam. Maar dat mijn lichaam niet geschikt zou zijn voor betaald voetbal is pertinent onjuist', zegt Demouge naar aanleiding van enkele berichten die eerder over de voormalige spits van onder meer Willem II en FC Utrecht verschenen.

Vorig seizoen maakte Demouge zijn rol als targetman bij Roda JC meer dan waar met zes treffers in elf competitieduels. Dit seizoen kwam de fysiek sterke centrumspits drie keer het veld in als invaller, maar wist hij nog niet te scoren.

In de nieuwe editie van VI leest u het volledige interview met Frank Demouge, waarin hij onder meer vertelt over zijn verleden, verdriet en zijn populariteit in Kerkrade. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen