Robert Braber, onmisbare routinier bij Helmond Sport

Reacties

Helmond Sport won de tweede periodetitel in de Jupiler League en beleefde een bijzonder matige tweede seizoenshelft. Het was geen toeval dat in de periode dat het minder ging met de Brabanders. Robert Braber ontbrak namelijk regelmatig in de basisformatie.

Robert Braber, onmisbare routinier bij Helmond Sport

De aanvallende middenvelder is het kompas van de ploeg van trainer Roy Hendriksen. Nauwelijks balverlies, oog voor de juiste pass, temporiseren wanneer gewenst. Braber is de leider in het veld van een ploeg die door strijd te leveren en door als team te opereren Almere City FC een vroegtijdig einde van het seizoen bezorgde.

Braber is inmiddels 34 en is terug bij de club waar hij in 2005 en 2006 al speelde. Het lijkt niet voor te stellen dat de Helmonders daadwerkelijk de stap naar de Eredivisie kunnen maken, maar voorlopig staan ze in de halve finale en zal er geen Eredivisie-ploeg zijn die het graag tegen de Helmondse knokmachine opneemt.

Braber is een van de weinige spelers met Eredivisie-ervaring. Bij NAC brak hij niet door, maar daarna was hij overal een gewaardeerde kracht. Na Helmond Sport volgden periodes bij Excelsior, het Duitse FC Ingolstadt 04, RKC Waalwijk en Willem II. Braber is een ervaren kracht die nu een leidersrol heeft. Maar na afloop toonde ook de liefhebber Braber zich als een kind zo blij.

Hij ging de spelersgroep voor naar het volle uitvak - dat zong dat ze volgend seizoen op de fiets naar PSV gaan - om het feest met de supporters te vieren en liep met een glimlach van oor tot oor door de catacomben in Almere. Voor Braber en Helmond Sport zijn de play-offs geslaagd, maar daar willen ze niets van weten. 'Wij zijn nog niet klaar', klonk het stoer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.