Robben: 'We waren even van slag, dat mag niet gebeuren'

Bayern München plaatste zich woensdag ten koste van Arsenal voor de kwartfinale van de Champions League en Arjen Robben is blij dat het niet zo spannend werd als vorig seizoen.

Na de 2-0 zege in Noord-Londen ging Robben voorafgaand aan de return niet al uit van een plek bij de laatste acht. 'Je speelt wel gewoon tegen een goede ploeg', reageerde de vleugelaanvaller na afloop tegenover de NOS. 'Vorig jaar verloren we thuis nog met 2-0, nadat we de uitwedstrijd met 3-1 hadden gewonnen.'

'Vandaag speelden we redelijk, in de eerste helft eigenlijk heel goed en hadden we de wedstrijd onder controle. Na rust waren we in het begin slordig, maar kwamen we toch op voorsprong. Dan denk je dat het voorbij is. Maar dan krijg je toch weer een tegengoal. We verloren heel even de controle en de rust. Vijf of tien minuten waren we van slag, ik wil niet zeggen de kluts kwijt, maar dat mag niet gebeuren.'

'Want we hebben ervaring genoeg', ging Robben verder. 'Maar we hebben het daarna weer aardig opgepakt. Eigenlijk zijn we daarna niet meer in de problemen gekomen. Een paar kleine countermogelijkheden, maar dat kwam omdat we het zelf stom deden. We waren met te veel mensen in de aanval. Maar al met al denk ik dat we verdiend door zijn. Uiteindelijk moet je die penalty ook nog maken, dan win je gewoon.'

Daarmee doelde de Oranje-international op de gemiste strafschop van Thomas Müller, die van elf meter mocht aanleggen na een overtreding van Laurent Koscielny op Robben. 'De penalty die we kregen, was terecht. Ik werd van achter aangetikt. Maar ik wil het er verder niet over hebben, de scheidsrechter heeft het goed gedaan.'

Over Arsenal was hij erg te spreken. 'Dit is duidelijk geen Bundesliga. Het was te merken dat het niveau in de Champions League hoger ligt. Dit niveau zijn we niet gewend de laatste maanden. Dat kon je vooral de eerste wedstrijd zien. Toen kwamen we in het begin overal een stapje te laat.'