Robben, Oranje en Van Gaal genomineerd voor sportprijzen

Reacties

Arjen Robben (sportman), het Nederlands elftal (sportploeg) en Louis van Gaal (sportcoach) maken kans op de jaarlijkse prijzen van sportkoepel NOC*NSF.

Robben, Oranje en Van Gaal genomineerd voor sportprijzen

Robben, die met Bayern München de dubbel pakte en uitblonk met Oranje op het WK, was vorig jaar ook al genomineerd voor de titel 'Sportman van het Jaar'. Destijds ging Epke Zonderland er voor het derde jaar op rij met die prijs vandoor.

Dit keer heeft Robben concurrentie van vier olympische schaatskampioenen: Jorrit Bergsma (10.000 meter), Sven Kramer (5.000 meter), Stefan Groothuis (1.000 meter) en Michel Mulder (500 mulder). Ook turner Zonderland en ruiter Jeroen Dubbeldam maken kans op de prestigieuze titel. Johan Cruijff (1973 en 1974) en Ruud Gullit (1988) zijn de enige twee voetballers die eerder verkozen werden tot 'Sportman van het Jaar'.

Ook het Nederlands voetbalelftal ontving een nominatie, vanwege de derde plaats op het WK in Brazilië afgelopen zomer. Oranje neemt het op tegen de hockeysters, de springruiters en de twee schaatsteams die goud veroverden op de ploegenachtervolging in Sotsji.

Daarnaast maakt voormalig bondscoach Louis van Gaal kans op de titel 'Sportcoach van het Jaar'. Hij neemt het op tegen schaatscoaches Jac Orie en Gerard Kemkers. Ook Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey) en Rob Ehrens (paardensport) zijn kanshebbers.

De winnaars van de sportprijzen worden bekend gemaakt op het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala, dat plaatsvindt op dinsdag 16 december. Daar kunnen de aanwezige sporters hun stem uitbrengen op de genomineerden. Deze stemming bepaalt vijftig procent van de uitslag. De andere helft wordt bepaald door een jury, onder wie Pieter van den Hoogenband, Leontien van Moorsel en Esther Vergeer deel uitmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.