Robben nadert rentree en gaat in oktober met Bayern praten

Reacties

De rentree van Arjen Robben komt dichter en dichterbij. De 32-jarige aanvaller van Bayern München gaf woensdag weer vol gas op de training, al wil de Oranje-international zich niet vastpinnen op een datum voor zijn rentree.

Robben nadert rentree en gaat in oktober met Bayern praten

Trainer Carlo Ancelotti liet Robben de voorbije weken al weten hem nog hard nodig te hebben dit seizoen. Woensdag spraken de twee op het trainingsveld uitvoerig met elkaar na afloop van de sessie. Zonder Robben won Bayern dinsdag in de Champions League met 5-0 van FK Rostov en zaterdag komt FC Ingolstadt 04 op bezoek. Op 28 september is Bayern te gast bij Atlético Madrid en op 19 oktober is Bayern gastheer van de oude werkgever van Robben: PSV.

Robben hervatte zondag al de groepstraining, nadat hij in juli tijdens het eerste duel met Bayern (tegen SV Lippstadt 08) met een spierblessure in zijn rechterlies had moeten afhaken. Daarvoor was hij al maanden uit de roulatie. Op een rentreedatum pint hij zich niet vast. Daarom vindt Robben het ook veel te vroeg serieus te denken aan zijn inzetbaarheid voor Oranje in de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk, op 7 en 10 oktober.

Behalve zijn rentree staat er meer op het programma voor Robben de komende tijd. Binnen afzienbare tijd zal hij met de club over zijn toekomst praten. Na dit seizoen loopt zijn contract af bij de Duitse grootmacht. In maart 2014 tekende Robben een overeenkomst tot medio 2017. Daarin zijn geen opties afgesproken. Al lang is duidelijk dat club en speler graag met elkaar verder willen. Van beide kanten is er de intentie een nieuwe verbintenis af te sluiten.

In oktober hebben Arjen en zijn vader Hans, die hem al jaren zakelijk bijstaat, een onderhoud met Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. De familie Robben heeft een uitstekende relatie met de man die zelf als aanvaller furore maakte bij onder meer Bayern München en de Duitse nationale ploeg. In feite is het gesprek een formaliteit. Beide partijen weten wat ze aan elkaar hebben, terwijl Ancelotti voor Robben een voorname rol ziet in zijn plannen. Een langdurig contract zal het niet worden voor de vleugelflitser, per jaar wordt bekeken of en hoe Bayern en Robben met elkaar doorgaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.