Ancelotti waarschuwt: 'Rostov versloeg Ajax met gemak'

Reacties

FK Rostov is dinsdag de eerste tegenstander van Bayern München in de jacht op de Champions League-titel. Trainer Carlo Ancelotti roemt de Russische defensie.

Ancelotti waarschuwt: 'Rostov versloeg Ajax met gemak'

Bayern, dat in de groepsfase ook PSV tegenkomt, begint tegen de op papier zwakste broeder in de groep. Ancelotti weet wat nodig is om Rostov ook daadwekelijk op de knieën te krijgen. 'Ze zijn defensief zeer goed georganiseerd. Ze hebben Ajax met gemak verslagen. We moeten vooral snel en direct spelen', aldus de Italiaanse coach.

Voor de buitenspelers is waarschijnlijk een belangrijke rol weggelegd in het Bayern-strijdplan. Maar juist wat dat betreft zit de Beierse club wat dun in zijn opties. Kingsley Coman en Arjen Robben zijn onvoldoende fit om te spelen.

Douglas Costa maakte vrijdag tegen Schalke 04 zijn rentree. 'Costa kan morgen spelen, en misschien kan hij zelfs beginnen', aldus Ancelotti, die weersprak dat de Braziliaan niet samen met Franck Ribéry kan spelen. 'In mijn optiek moeten goede spelers in actie komen. En goede spelers kunnen ook samenspelen. Dat geldt ook voor Ribéry en Costa. Ze kunnen misschien niet uit de voeten als back, maar ze kunnen wel op beide flanken aanvallen.'  

Voor Robben en Jérôme Boateng komt de wedstrijd te vroeg. 'Ze hebben de groepstraining weliswaar hervat, maar moeten individueel nog extra werk verzetten. Misschien kunnen ze volgende week weer in actie komen', aldus Ancelotti.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.