Douglas Costa gaat Coman en Robben voor bij Bayern

Reacties

Bayern München-trainer Carlo Ancelotti heeft spoedig weer meer keuze op de flanken. Douglas Costa is naar eigen zeggen klaar voor zijn rentree, terwijl ook de buitenspelers Kingsley Coman en Arjen Robben vorderingen maken op het trainingsveld.

Douglas Costa gaat Coman en Robben voor bij Bayern

Ancelotti moest voor de interlandperiode noodgedwongen een beroep doen op Thomas Müller als buitenspeler, omdat de Italiaanse opvolger van Pep Guardiola met Franck Ribéry maar een fitte vleugelaanvaller tot zijn beschikking had. Douglas Costa, Coman en Robben moesten de eerste duels van het seizoen allemaal laten schieten door blessures.

Vrijdag in het competitieduel met Schalke 04 kan Ancelotti in ieder geval weer een beroep doen op eerstgenoemde. De 25-jarige Braziliaan is naar eigen zeggen inzetbaar. 'Op de training was ik volledig belastbaar', zegt de van een hamstringblessure herstelde dribbelaar in Duitse media. 'Of ik bij de groep zit, beslist de trainer natuurlijk. Maar ik ben er klaar voor.'

Coman en Robben hopen het voorbeeld van hun concurrent spoedig te volgen. De twee vleugelflitsers trainden deze week weer met de bal en zijn op de weg terug. De Oranje-international zei eerder nog zijn rentree niet te willen overhaasten. Zondag hervat Robben de groepstraining. Zomeraanwinst Renato Sanches kan vrijdag al mogelijk zijn eerste minuten maken voor Der Rekordmeister.  

Topspeler
Dat doet Xabi Alonso goed. De 34-jarige spelmaker was in aanloop naar het duel met Schalke lovend over de negentienjarige Portugees. 'Hij zal een heel belangrijke speler worden. Hij heeft veel energie, is erg sterk en gretig. Gretig om elke titel te winnen. Hij is een erg goede aanwinst voor de club. Zijn leeftijd is niet belangrijk. Hij is er klaar voor. Hij is al nu een topspeler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.