Robben: 'Messi, Ronaldo en Neuer hebben het verdiend'

Reacties

Arjen Robben kan er prima mee leven dat hij maandagavond afviel als kanshebber voor de Ballon d'Or (Gouden Bal). Volgens velen onterecht, maar de aanvaller van Bayern München denkt daar zelf anders over.

Robben: 'Messi, Ronaldo en Neuer hebben het verdiend'

Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Manuel Neuer (Bayern München) werden in tegenstelling tot Robben in de laatste fase wel genomineerd voor de Gouden Bal. 'Drie fantastische spelers. Zij hebben het meer dan verdiend', zegt Robben tegenover NOS.

Daar dachten anderen prominenten in de voetballerij anders over, bijvoorbeeld Karl-Heinz Rummenigge. De voorzitter van Der Rekordmeister begreep er helemaal niets van. 'Beter dan Robben de afgelopen anderhalf jaar heeft gepresteerd, kán een speler niet presteren', zei de Duitser.

'Die waardering is mooi, maar bij dit soort verkiezingen heb je het zelf niet in de hand. Ik heb gedaan wat ik moest doen en een mooi jaar gehad, maar er zijn zoveel spelers die fantastisch presteren. Er wordt gestemd en uiteindelijk blijven er drie over. En die jongens verdienen het ook', aldus de reserve-aanvoerder van Oranje.

Hiddink
Verder kwam de situatie rondom Guus Hiddink ook ter sprake. Na de 6-0 zege op Letland riep de bondscoach van Oranje met zijn uitlatingen de nodige vragen op, al geeft ook Robben geen uitkomst in deze. 'Volgens mij gaan we gewoon door, dat hoop ik althans. Als hij zou stoppen hadden we dat wel gehoord. Hiddink zelf laat het een beetje in het midden. Er is er maar één die weet of hij doorgaat en dat is Hiddink', besluit Robben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.