Robben in topdrie, Van Marwijk slechtste trainer Bundesliga

Reacties

Marco Reus is door zijn collega's verkozen tot Speler van het Seizoen 2013/14 in de Bundesliga. Hij bleef Robert Lewandowski en Arjen Robben voor. Bert van Marwijk werd uitgeroepen tot slechtste coach.

Robben in topdrie, Van Marwijk slechtste trainer Bundesliga

In totaal 220 profvoetballers brachten hun stem uit en Reus was de duidelijke winnaar. De middenvelder van Borussia Dortmund, afgelopen seizoen goed voor zestien doelpunten en veertien assists, kreeg liefst 45,6 procent van de stemmen. Zijn ploeggenoot Lewandowski (17,7 procent) eindigde als tweede, terwijl Robben (7,9 procent) het podium volmaakte.

Thiago Alcântara en Philipp Lahm, die net als Robben bij Bayern München spelen, eindigden net buiten de topdrie. De landskampioen leverde in respectievelijk Pep Guardiola en Manuel Neuer wél de beste trainer en doelman van de Bundesliga.

Twee Nederlanders kwamen er niet goed vanaf, want Bert van Marwijk werd door de spelers uit de Bundesliga verkozen tot slechtste trainer. De voormalige Oranje-bondscoach was van september tot februari in dienst bij Hamburger SV, maar overtuigde niet. Van Marwijk werd door 24,8 procent gezien als slechtste van allemaal, nipt voor zijn landgenoot Gertjan Verbeek. De ex-trainer van 1. FC Nürnberg vergaarde 18,4 procent van de stemmen.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.