Robben: 'Ik wist dat die ene kans zou komen'

Reacties

Borussia Dortmund maakte zaterdag in Berlijn weer kennis met Arjen Robben als beul. De Oranje-international had lang op zijn kans geaasd om Bayern München aan de Duitse beker te helpen.

Robben: 'Ik wist dat die ene kans zou komen'

Net als een jaar geleden in de finale van de Champions League kreeg Arjen Robben Borussia Dortmund met een doelpunt op de knieën. 'Mijn winnende treffer vorig jaar in de Champions League betekent wel iets meer, maar deze mag er ook zijn', zei de Bayern-aanvaller met een glimlach na de 2-0 zege.

Met de openingstreffer in de tweede verlenging van de Duitse bekerfinale kreeg Robben waarop hij al lang aasde. 'Dit zijn de mooiste wedstrijden. Je moet er altijd staan. Ik heb vandaag niet al te veel balcontacten gehad. Ik heb gewacht. Want ik wist dat die ene kans zou komen.'

De bekerwinst is een mooi sluitstuk van een seizoen, dat ondanks de titel door de teleurstellende resultaten van de laatste weken aan glans verloor. 'Het was niet goed, maar het hoort ook bij voetbal. We zijn mensen. Maar we zijn wel kampioen, hebben de beker en stonden in de halve finale van de Champions League; dat is zo slecht nog niet.'

Robben heeft zijn bijdrage zeker geleverd aan het succesjaar van Bayern. De aanvaller kent sowieso een sterk seizoen. De bekerfinale was zijn vijftigste officiële wedstrijd voor Bayern of Nederland. Daarin reikte de teller qua doelpunten tot 25.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.