Robben en De Guzman missen pikant Kovac-treffen in München

Reacties

De Bundesliga-wedstrijd Bayern München – Eintracht Frankfurt is zaterdag zoveel meer dan een generale voor de Duitse bekerfinale. Het is ook het duel tussen de vertrekkende én de komende trainer voor Der Rekordmeister.

Robben en De Guzman missen pikant Kovac-treffen in München

De Nederlandse inbreng is bij de pikante confrontatie door de blessures van Arjen Robben en Jonathan De Guzman beperkt. Jetro Willems houdt zaterdag in de Allianz Arena de Nederlandse eer hoog, mocht hij in actie komen bij Eintracht. Zijn landgenoten moeten zich schikken in de rol van toeschouwer door fysieke ongemakken. Robben kampt met een liesblessure, terwijl De Guzman een bovenbeenblessure heeft.

Trainer Jupp Heynckes en Niko Kovac zullen ook geen risico's nemen met de twee aangeslagen Nederlanders. Er liggen wedstrijden met grotere importantie dan het treffen in de Bundesliga in het vooruitzicht, met name voor Bayern. De Beierse formatie moet dinsdag in Santiago Bernabéu de thuisnederlaag tegen Real Madrid (1-2) wegpoetsen om nog kans te maken op de Champions League-winst.

Dat Europese succes – finale op 26 mei in Kiev – moet het ultieme sluitstuk worden voor de 72-jarige Heynckes, die na het ontslag van Carlo Ancelotti de Beierse club uit de brand hielp. De ervaren coach is bezig aan zijn laatste maanden in München. Hij wordt opgevolgd door Kovac, inderdaad zaterdag zijn opponent.

Kovac kan Heynckes op 19 mei ook dwarszitten. In Berlijn staan dan Bayern en Eintracht tegenover elkaar met als inzet de DFB-Pokal. Maar de Kroaat wilde in de aanloop naar het Bundesliga-treffen van de twee finalisten niet vooruitlopen op zijn nieuwe uitdaging als trainer. 'Het gaat nu alleen om Eintracht en de vraag hoe we Bayern kunnen verslaan. Ik geef van de eerste tot de laatste minuut alles. Ik ga dat in de laatste vier duels als Frankfurt-trainer ook doen.'

Bayern kan op zijn beurt Eintracht zaterdag dwarszitten in de strijd om een Europese ticket via de competitie. Heynckes beseft dat het een speciale ontmoeting is zaterdag. 'Dat we elkaar in de bekerfinale weer treffen maakt het zeker bijzonder. Maar de ontmoeting met Niko Kovac doet me weinig. Hij is een jonge trainer die verder wil. Dat is hem gegund. Ik hoop dat hij volgend seizoen goed werk doet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.