Robben door diep dal, Mourinho bezoekt Nadal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Robben door diep dal, Mourinho bezoekt Nadal

'Op zo'n moment voel je je als speler alleen op de wereld. Ik wist meteen dat er iets kapot was. Voor een moment voelde ik me dood, volledig verwoest.'
Arjen Robben vertelt in het tijdschrift 11Freunde over zijn meest recente blessure.

• Hoog bezoek voor Rafael Nadal op het ATP-toernooi van Queen's: Jose Mourinho en Juan Carlos, voormalig koning van Spanje, namen plaats op de tribune. De support mocht niet baten, Nadal verloor in drie sets van Alexandr Dolgopolov. Wellicht heeft de Chelsea-manager toch wat opgestoken van de verdedigingskunsten van de Spaanse tennisser.

'Ik weet zeker dat ze elkaar gaan helpen en succesvol worden bij Chelsea.'
• Colombia-bondscoach Jose Pekerman juicht een transfer van Falcao naar Chelsea toe. De overstap zou een samenwerking betekenen met landgenoot Juan Cuadrado. De keuzeheer verwacht dat de Colombiaanse tandem hoge ogen gaat gooien in Londen.

• De selectie van Ajax heeft zomervakantie en de spelers zoeken de zon op om een tegenvallend seizoen te vergeten. Ook in tropische oorden staat het leven van Ricardo Kishna in het teken van voetbal. De linksbuiten controleert de bal zonder enige moeite.

• In het dagelijks leven vormt Riechedly Bazoer op het middenveld een trio met Davy Klaassen en Daley Sinkgraven, op vakantie krijgt hij assistentie van twee dolfijnen. De Ajacied lijkt op het eerste oog als vooruitgeschoven spelmaker te fungeren binnen dit drietal.

• Het is deze week een jaar geleden dat Ronald Koeman in het huwelijksbootje trad met Southampton. De Engelse club en de manager lijken na één seizoen al niet meer zonder elkaar te kunnen. The Saints brachten een hommage aan de populaire oefenmeester.

Ryan Tunnicliffe is door de FA voor twee wedstrijden geschorst vanwege een beledigende tweet aan het adres van Patrick Bamford. De Fulham-middenvelder toonde zich na afloop van de play-offwedstrijd tussen Norwich City en Middlesbrough (2-0) op zijn Twitterpagina allesbehalve rouwig om het verlies van Boro. Met name spits Bamford moest het ontgelden. Tunnicliffe trok de geaardheid van de Chelsea-huurling in twijfel.

Ryan Tunnicliffe heeft de veelbesproken tweet inmiddels verwijderd.
Ryan Tunnicliffe heeft de veelbesproken tweet inmiddels verwijderd.

'Hij is in potentie een goede speler, maar ik ga niet zeggen dat hij de nieuwe Messi is.'
• Mocht Memphis Depay al zelfvertrouwen missen, dan doen de uitlatingen van illustere landgenoten hem vast goed. Na vleiende opmerkingen van Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar, is nu Mark van Bommel in de Daily Mail complimenteus richting de Manchester United-aanwinst. Volgens de voormalige middenvelder heeft Depay de kwaliteiten om één van de beste spelers van de wereld te worden.

Mark van Bommel speelde samen met Depay bij PSV
Mark van Bommel speelde samen met Depay bij PSV

'De omstandigheden waren moeilijk. De kleedkamers waren heel slecht. De vloeren waren vies en we werden lek geprikt door muggen. Het veld was ook heel slecht, zeker na die enorme bui, toen er allemaal plassen op stonden.'
• De woorden van Papito Merencia in De Telegraaf doen weinig goeds vermoeden, maar niets is minder waar. Ondanks de extreme omstandigheden in Cuba kroonde de 21-jarige ADO-middenvelder zich tot uitblinker in de WK-kwalificatiereeks van Curaçao.  

'Het is belangrijk om een landgenoot bij mijn club te hebben.'
• Voor Juan Cuadrado is de komst van Falcao naar Chelsea geen geheim meer.  De Colombiaanse rechtsbuiten gaat tijdens een persconferentie op de Copa América in op de situatie bij zijn Londense werkgever.

'Ik voetbal af en toe nog en ik heb nog steeds veel plezier.'
Gabriel Batistuta stelt zijn vele fans gerust. Batigol onthulde vorig jaar cynisch dat hij met de gedachte speelde om zijn benen te laten amputeren. De eens zo krachtige ledematen zouden de Argentijnse topschutter van weleer veel pijn bezorgen.

'Om eerlijk te zijn volg ik het niet goed. Ik vind het niet leuk om hele wedstrijden te kijken omdat ik er het geduld niet voor heb. Ik zie liever samenvattingen.'
• Voormalig Gouden Bal-winnaar Ronaldinho heeft geen uitgesproken mening over de huidige selectie van Brazilië. De begaafde middenvelder is naar eigen zeggen te ongeduldig om het voetbal intensief te volgen.

Ronaldinho kwam 98 keer in actie voor de nationale ploeg van Brazilië.
Ronaldinho kwam 98 keer in actie voor de nationale ploeg van Brazilië.

• Eerst het goede nieuws: Schalke 04-trainer Andre Breitenreiter kan volgens Bild een premie van anderhalf miljoen euro tegemoet zien als hij kampioen wordt met zijn kersverse club. Dan het slechte nieuws: Die Köningsblauen wonnen de Duitse titel voor het laatst in 1958.

• Het scheidrechtersboekje en de bijbehorende kaarten zijn voor veel arbiters heilig, zo ook voor deze leidsman. De Amerikaanse scheidsrechter is niet gediend van de bemoeienis van Clint Dempsey en stuurt de voormalige speler van Tottenham Hotspur en Fulham van het veld als hij ook nog eens aan zijn boekje komt. De aanvallende middenvelder staat tegenwoordig onder contract bij Seattle Sounders.

Lionel Messi en Diego Godín lijken onafscheidelijk. De Zuid-Amerikanen komen elkaar al een aantal seizoenen tegen in La Liga en voelen elkaar inmiddels haarfijn aan. Het levert een bijzonder beeld op tijdens de wedstrijd tussen Argentinië en Uruguay.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.