Robben: 'Brazilië de topfavoriet op WK'

Reacties

Ook voor Arjen Robben is Brazilië de grootste titelpretendent. Vanwege de kwaliteit van de selectie en natuurlijk vanwege het thuisvoordeel.

Robben: 'Brazilië de topfavoriet op WK'

Maar juist dat aspect kan ook tégen De Goddelijke Kanaries werken, meent de Oranje-vedette. 'De druk zal ongelooflijk groot zijn, het hele land rekent erop dat ze het WK winnen. Benieuwd hoe zij daarmee omgaan. Brazilië is wel de topfavoriet. Het is sowieso geweldig een toernooi daar te spelen. Ik kijk er enorm naar uit in zo’n sfeer te voetballen.'

'In de eerste wedstrijden zie je snel genoeg welke landen goed zijn en welke niet, en welke teams verrassen. Na Brazilië is Duitsland in mijn ogen ook een serieuze kanshebber. En daarachter Argentinië en Spanje. Het gaat niet om individuen, die worden geen wereldkampioen, het gaat erom wie de beste ploeg heeft.'

Brazilië opent het WK donderdag met een wedstrijd tegen Kroatië (aftrap 22.00 uur). In de achtste finale is het gastland mogelijk tegenstander van Nederland. Dan moet Brazilië eerste worden in Groep A en Nederland tweede in Groep B of andersom.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.