'RKC-uittocht zegt wel wat over de scouting in Kerkrade'

Hoewel RKC Waalwijk zich deze week versterkte met Dennis Rommedahl (34) is er sprake van een uittocht van een groot aantal transfervrije spelers. Henrico Drost maakt de overstap naar NAC Breda, terwijl Ard van Peppen en Guy Ramos hun geluk gaan beproeven bij Roda JC.

'RKC-uittocht zegt wel wat over de scouting in Kerkrade'

Bij de club van voormalig RKC-trainer Ruud Brood staat ook Krisztián Németh onder contract, vorig jaar nog voetballend in Waalwijk. Cuco Martina, die een doorlopende verbintenis heeft in het Mandemakers Stadion, staat eveneens op het lijstje van de Limburgse club.

'Kennelijk wil Ruud de spelers halen met wie hij met RKC successen heeft geboekt', reageert Koeman tegenover Voetbal International. 'Wat ik daar verder van vind, is niet zo belangrijk. Het zegt wel wat over de scouting in Kerkrade, denk ik. Laten we het maar als een compliment voor RKC beschouwen dat spelers van onze club zo in trek zijn bij Roda JC. Ik ga daar verder geen negatieve energie insteken.'

De uittocht is voor Koeman geen aanleiding om zelf ook op te stappen. Onlangs speculeerde hij over een vertrek uit Waalwijk, wanneer een buitenlandse club interesse zou tonen. 'Ik blijf bij RKC', is de coach nu stellig. 'We gaan er samen alles aan doen om de club ook komend seizoen rechtstreeks in de Eredivisie te houden.'

Overigens verlengde RKC woensdag wel het contract van doelman Arjan van Dijk (26). Hij tekende bij tot medio 2015. Het afgelopen seizoen was Van Dijk tweede keus achter Jeroen Zoet, die terugkeert naar PSV. (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen