RKC in beroep tegen schikkingsvoorstel voor Vaessen

Reacties

RKC Waalwijk gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van de rode kaart voor Etienne Vaessen. De doelman kreeg zondag tijdens het uitduel met Feyenoord de bal op zijn arm buiten het strafschopgebied, maar was het daar helemaal niet mee eens. Het voorstel van één wedstrijd schorsing wordt niet geaccepteerd.

RKC in beroep tegen schikkingsvoorstel voor Vaessen
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Vaessen moest de strijd tegen Feyenoord zondag vroegtijdig staken. De 28-jarige doelman zat lekker in de wedstrijd, maar kreeg tien minuten voor rust een rode kaart. Vaessen kwam uit zijn doel gestormd om een kans van Calvin Stengs te verijdelen, maar kreeg de bal op zijn arm. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof was onverbiddelijk en stuurde de sluitpost van het veld.

Ook de check van de VAR pakte uit in het nadeel van Vaessen, die RKC in de absolute slotfase alsnog onderuit zag gaan. De Waalwijkers gaan dus niet akkoord met het schikkingsvoorstel van één wedstrijd en zullen voor de commissie hun zaak bepleiten. Als dit hoger beroep niet voor komend weekend wordt afgewikkeld, is Vaessen inzetbaar voor RKC in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Poll (gesloten) Was de rode kaart voor Vaessen terecht?
  • 26% Ja (654 stemmen)
  • 74% Nee (1.909 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.