RKC en ADO zien laatste plaats naderen door gelijkspel

RKC Waalwijk en ADO Den Haag hebben aan een gelijkwaardig degradatieduel beide een punt overgehouden, waarmee beide teams hekkensluiter NEC zien naderen: 1-1.

Het treffen tussen beide teams leverde voor het eerst in de historie een gelijkspel op. Van de voorgaande tien duels won RKC er zeven en ADO er drie. De club uit Den Haag is nog altijd ongeslagen sinds Henk Fraser het roer overnam van de ontslagen trainer Maurice Steijn (W2, G3).

RKC nam in eigen huis direct het initiatief in de jacht op de openingstreffer. Evander Sno was in de openingsfase dichtbij, maar hij stuitte op doelman Gino Coutinho, die de plaats van Robert Zwinkels overnam onder de ADO-lat. De bezoekers herstelden goed van het offensief van RKC en namen in de achttiende minuut de leiding. Dion Malone leverde een uitstekende voorzet af, die werd ingekopt door Roland Alberg.

Hiermee leek RKC in een lastig parket te komen, maar uit het niets viel toch ineens de gelijkmaker. Roland Braber stuurde de pijlsnelle Romeo Castelen (foto boven in duel met Gianni Zuiverloon) weg, waarop de dertigjarige rechtsbuiten RKC met een geplaatst schot weer op gelijke hoogte bracht. Direct na zijn schot botste Castelen met Coutinho, maar na een blessurebehandeling kon de vleugelspeler toch doorspelen.

In een gelijkwaardige tweede helft kregen zowel RKC als ADO kansen om op voorsprong te komen. Mike van Duinen claimde tevergeefs een strafschop, na een vermeende overtreding van Ingo van Weert. Aan de andere kant kreeg Damiano Schet een goede schietkans, maar een fraaie reflex van Coutinho voorkwam een RKC-treffer. Een kwartier voor tijd was ook Braber in de buurt van een goal, maar hij schoot tegen de paal.

Aangezien Roda JC zaterdagavond met 3-1 van NEC won, schieten RKC en ADO weinig op met een gelijkspel. Nummer zestien RKC ziet zijn voorsprong op de nieuwe hekkensluiter NEC namelijk slinken tot twee punten, terwijl ADO, dat veertiende staat, een marge heeft van vier punten.