Opgeleefd ADO kan afstand nemen van concurrent RKC

Reacties

● Dit is een duel tussen de nummer zestien en vijftien van de Eredivisieranglijst. Het verschil tussen beide clubs bedraagt twee punten in het voordeel van ADO Den Haag.

Opgeleefd ADO kan afstand nemen van concurrent RKC

● RKC verloor de laatste drie competitieduels, nadat het in de tien wedstrijden daarvoor maar één nederlaag leed.

● RKC leed in zijn vorige thuiswedstrijd een gevoelige thuisnederlaag: 1-3 tegen NEC. Daarvoor waren de Waalwijkers juist zeven opeenvolgende thuisduels ongeslagen gebleven (W4, G3).

● De thuisbalans van RKC is dit seizoen keurig in evenwicht met vijf zeges en vijf nederlagen (tegen drie gelijke spelen).

● RKC kwam dit seizoen nog in alle dertien thuiswedstrijden tot scoren (24 goals in totaal).

● Na het duel met ADO wachten voor RKC de belangrijke wedstrijden met SC Cambuur (14 maart) en hekkensluiter Roda JC Kerkrade (30 maart).

● Een duel tussen RKC en ADO Den Haag in Waalwijk eindigde nog nooit in een gelijkspel (zeven zeges RKC, drie overwinningen ADO).

● ADO is nog altijd ongeslagen sinds Henk Fraser het roer overnam van de ontslagen trainer Maurice Steijn (W2, G2).

● ADO hield in zijn laatste twee uitwedstrijden de nul: tegen Vitesse (0-0) en Roda JC Kerkrade (0-1). Dat was dit seizoen nog niet eerder gelukt.

● ADO kwam in vijf van de acht meest recente uitduels niet tot scoren. In totaal maakten de Hagenaars buiten het Kyocera Stadion pas tien doelpunten in dertien duels.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.