RKC-debutant Ola John geniet: 'Ik was een beetje zenuwachtig'

Reacties

RKC Waalwijk boekte zaterdagavond zijn eerste Eredivisie-zege van het seizoen (0-1 tegen Heracles) en als kers op de taart maakte Deadline Day-aanwinst Ola John ook nog zijn debuut voor de Brabanders.

RKC-debutant Ola John geniet: 'Ik was een beetje zenuwachtig'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

'Ik kon vandaag nog geen hele wedstrijd spelen, dus ik was heel blij om twintig minuten mee te doen', vertelt de 28-jarige aanvaller, die als spits in de ploeg kwam voor Vitalie Damascan. 'Dit is het mooiste dat er is, wedstrijden spelen, op het veld staan. Voor mij is het natuurlijk wel speciaal om terug in Nederland te zijn. Ik had een lekker gevoel van te voren, ik was een beetje zenuwachtig', biecht hij op.

'Iedereen kijkt weer naar je, dat maakt het extra leuk. Ik ben natuurlijk acht jaar weggeweest, maar ik ben nu heel blij om weer terug te zijn. Voetballen is wat ik het liefste doe, maar het moet ook vertrouwd, lekker en eerlijk voelen. Dat heb ik de afgelopen jaren wel een beetje gemist', aldus de aanvaller die de laatste jaren uitkwam voor de Portugese middenmoter Vitória Guimarães.

'Wat jullie van mij kunnen verwachten? Veel goals, veel assists, veel acties: weer de oude Ola laten zien. Het balgevoel is er natuurlijk nog wel, ik moet alleen aan mijn fitheid werken, maar dat komt wel', zegt John, die zaterdag zijn eerste Eredivisie-duel sinds 2 mei 2012 speelde. Daarna maakte hij een miljoenentransfer van FC Twente naar Benfica, maar bij de Portugese grootmacht wist hij zijn spectaculaire ontwikkeling niet voort te zetten.

'Ik kijk natuurlijk ook in de spiegel, ik ben ook niet achterlijk. Ik had meer uit mijn carrière kunnen halen, maar ik ben nog maar 28. Er kunnen nog heel veel dingen gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.