'Risico dat ik het tegen Oranje druk krijg is gewoon leuk'

Reacties

Hannes Halldórsson begint vol vertrouwen aan het EK-kwalificatieduel met Oranje. De IJslandse doelman kijkt uit naar het gevecht met de Nederlandse aanval.

'Risico dat ik het tegen Oranje druk krijg is gewoon leuk'

De stroeve start van de EK-kwalificatie heeft in IJsland de status van het Nederlands elftal niet aangetast. 'Nederland is natuurlijk een van de beste landen ter wereld', zei Halldórsson.

De dertigjarige doelman beseft dat een herhaling van de stunt van begin september tegen Turkije (3-0 zege) ook tegen Oranje mogelijk is. 'We moeten minimaal het niveau halen dat we tegen Turkije hebben gehaald', aldus de goalie van het Noorse Sandnes Ulf.

Bevreesd voor de schotkracht van de Nederlandse aanval is hij niet. 'Natuurlijk is er het risico dat ik het druk krijg. Maar dat is gewoon leuk. Ik ben in een gevecht. We hebben het in defensief opzicht eerder goed gedaan tegen sterke landen.'

'We hebben laten zien met deze goede start en onze WK-kwalificatie laten zien dat wij ook een goede ploeg hebben', aldus Halldórsson. 'Alles is mogelijk en daarom moet je optimistisch zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.