Tsjechië wint ook in Turkije, IJsland waarschuwt Oranje

Reacties

Ook Turkije heeft zich verkeken op de kracht van Tsjechië, dat in de groep van Nederland alleen het weer productieve IJsland na twee duels voor moet laten gaan.

Tsjechië wint ook in Turkije, IJsland waarschuwt Oranje

Turkije – Tsjechië 1-2
Over de intenties van Turkije hoefde er geen twijfel te bestaan. De ploeg van bondscoach Fatih Terim ging voor de winst. Met de fraaie openingstreffer van Umut Bulut – hij kopte knap raak na een voorzet van Caner Erkin - kreeg het gastland ook al na acht minuten een beloning.

Maar het gewenste resultaat bleef uit. Tsjechië zorgde in een open en temporijk duel voor een adequaat antwoord. Na een kwartier bracht Tomas Sivak de wedstrijd in evenwicht, waar ruim een half uur voor het einde Borek Dockal (foto) de Turken een tweede tegenvaller bezorgde. Het bleek doorslaggevend, omdat het enthousiaste aanvalsspel niet leidde tot de gewenste gelijkmaker. Turkije blijft daardoor op nul punten, waar Tsjechië na twee duels de maximale score heeft overgehouden.  

Letland – IJsland 0-3
IJsland had in en tegen Letland moeite het overwicht om te zetten in doelpunten. In de eerste helft had de volgende tegenstander van Nederland zeventig procent balbezit, maar misten de negen pogingen hun doel.

De ban werd na ruim een uur gebroken door Gylfi Sigurdsson, die het voorbereidende werk van aanvoerder Aron Gunnarsson een passend slot gaf. IJsland profiteerde daarmee van de uitsluiting van Artjom Rudnevs, die tien minuten na rust zijn tweede gele kaart kreeg. In de 77ste minuut nam Gunnarsson alle twijfel weg over een nieuw IJslands succes, dat door Rurik Gislason in de laatste minuut nog mooier werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.